Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi condamnări în tragedia din Indonezia: 130 de persoane au murit în timpul unui meci de fotbal

tv6.md
Stadion Indonezia

O instanță din Indonezia a stabilit o pedeapsă cu închisoare pentru doi oficiali din fotbal. Este vorba despre procesul pornit după ce 130 de persoane au murit în timpul unei busculade de pe un stadion de fotbal.

Cei doi oficiali indonezieni au fost condamnați joi, potrivit CNN. Sentințele au fost primele pedepse cu închisoarea pronunțate de instanțele din Indonezia pentru tragedia care a șocat națiunea asiatică, notează Mediafax.

Abdul Haris, președintele comitetului de organizare al clubului de fotbal Arema FC, a fost găsit vinovat de neglijență și responsabil de vânzarea unui număr prea mare de bilete, depășind capacitatea maximă a stadionului. Sentința sa de 18 luni după gratii a fost semnificativ mai mică decât cea solicitată de procurori. Aceștia au cerut instanței ca oficialul să primească peste șase ani de închisoare.

Ofițerul de securitate al Arema FC, Suko Sutrisno, a fost condamnat la un an de închisoare. În Indonezia, pedeapsa maximă pentru neglijență este de cinci ani de închisoare. În același proces vor mai fi audiați trei ofițeri de Poliție. Aceștia sunt acuzați de neglijență.

Incidentul s-a produs în octombrie, anul trecut. O parte dintre cei 42.000 de suporteri ai echipei Arema FC au alergat pe teren după înfrângerea suferită în fața rivalei Persebaya Surabaya. Ei s-au ciocnit cu poliția și au determinat forțele de securitate să tragă cu gaze lacrimogene în zonele închise ale stadionului, deși măsura este interzisă de FIFA.

S-a constatat că cele mai multe dintre decese s-au produs în timp ce fanii panicați încercau să fugă de fumul înecăcios. Busculadele s-au produs la ieșiri și au fost amplificate de faptul că unele porți ale stadionului erau închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.