Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova: Noi consultări între președinte și partide

vot moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi noi consultări cu partidele parlamentare, după ce PLDM l-a propus ca premier pe Chiril Gaburici, în numele coaliţiei minoritare pe care o are cu PD. O primă candidatură a fost respinsă deja de Parlament şi nici cabinetul Gaburici nu are sprijinul tuturor formaţiunilor parlamentare.

Chiril Gaburici, în vârstă de 38 de ani, este absolvent al Universităţii Slavone din Chişinău şi a fost director al uneia dintre principalele companii de telefonie mobilă din Republica Moldova. Deocamdată, doar Partidul Democrat şi-a anunţat disponibilitatea de a susţine un guvern condus de Chiril Gaburici. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu va vota guvernul Gaburici, decât în cazul în care liberalii vor fi cooptaţi la guvernare. De asemenea, cabinetului lui Gaburici i se opune şi Partidul Socialiştilor. Cabinetul Gaburici ar putea fi sprijinit însă în parlament de PCRM, având în vedere că liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, anunţase anterior că şi-ar dori un premier provenit din zona afacerilor şi care nu a mai fost implicat în politică. Un vot comun cu PCRM ar putea provoca însă nemulţumire în rândurile Partidului Liberal Democrat, dat fiind că premierul în exerciţiu, Iurie Leancă, a afirmat că nu este gata să participe la o coaliţie cu comuniştii.

În cazul în care Parlamentul nu va reuşi să voteze un nou cabinet pâna la 9 martie, în Republica Moldova urmează alegeri parlamentare anticipate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.