Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi controverse legate de Liviu Dragnea: Ce dezvăluiri face presa americană despre şeful PSD - milioane de dolari sunt în joc

capital.ro
dragnea trump

Un important lobby-ist om de afaceri american ce a oferit finanţări pentru campania electorală a lui Donald Trump, Elliott Broidy, semnatarul invitaţiei în baza căreia Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au participat alături de noul lider de la Casa Albă la o masă organizată la Trump International Hotel, a continuat apoi să facă lobby pentru a încheia în România contracte în sectorul apărării, scrie The New York Times. Documente citate de ziar la 25 martie dezvăluie că Broidy, în calitate de vicepreşedinte al comitetului de finanţe pentru ceremonia de învestire a lui Trump, a aranjat invitaţii la petrecerile organizate cu acest prilej pentru lideri străini cu care compania sa Circinus a lucrat pentru a semna contracte şi în unele cazuri a prezentat invitaţiile într-o manieră ce sugera că acestea au legătură cu dorinţa ţărilor liderilor respectivi de a face afaceri cu Circinus, conform Agerpres.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă continuă EPURĂRILE în Guvern: Pe cine a mai dat afară

Broidy a înlesnit contacte şi deplasări în SUA ale unor politicieni străini care l-ar fi ajutat să încheie contracte, mai notează publicaţia The New York Times, menţionând şi 'invitaţia la un party la hotelul din Washington al lui Trump pentru un parlamentar român acuzat de corupţie, care a postat pe Facebook o fotografie cu preşedintele'. Elliott Broidy a desfăşurat afaceri în mai multe ţări, precum Emiratele Arabe Unite (EAU), Congo, Angola, valorificând plasarea sa în anturajul noului preşedinte american. În schimb, susţine aceeaşi publicaţie, Trump ar fi trecut cu vederea un scandal de corupţie privind un fond de pensii în care este acuzat Broidy.

Citeşte şi: Victor Ponta continuă RĂZBOIUL cu PSD! Atac DEVASTATOR: 'Politica BOLŞEVICĂ a conducerii PSD va DISTRUGE partidul...'

După alegerea lui Trump, afacerile lui Elliott Broidy din străinătate s-au extins, mai ales în Orientul Mijlociu, el deschizând şi în România o filială a societăţii sale specializate în afaceri în sectorul apărării, Circinus, conform presei. Totuşi, el nu a reuşit încă să obţină contracte în România, afirmă o persoană din anturajul său, notează The New York Times. Făcând referire la presa din România şi la persoane ce cunosc procesul contractual, ziarul mai scrie că societatea sa a încheiat luna trecută un acord cu o companie românească de stat din sectorul apărării ce pare că îi deschide calea pentru contracte estimate la peste 200 de milioane de dolari.

Sute de pagini din mailuri despre contactele şi afacerile lui Broidy au fost oferite publicaţiei The Times de către un grup anonim ce se declară ostil lobby-ului prin care Broidy susţine politicile americane în Orientul Mijlociu. Reprezentanţii săi afirmă că aceste documente au fost sustrase de hackeri care lucrează pentru Qatar, drept represalii pentru eforturile sale de a contura la Washington o opoziţie împotriva Qatarului, rivalul regional al EAU şi Arabiei Saudite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.