Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi date despre pagubele directe provocate de distrugerea hidrocentralei Kahovka de către invadatorii ruşi

Twitter
baraj Ucraina

Ministerul Economiei de la Kiev a raportat, vineri, că valoarea pagubelor directe provocate de agresorii ruși prin detonarea Centralei Hidroelectrice Kahovka este de cel puțin două miliarde de dolari, scrie Rador.

Potrivit instituţiei, prima analiză a prejudiciului a fost efectuată de specialiști de la KSE Institute - un departament analitic al Școlii de Economie din Kiev, în cooperare cu Biroul Președintelui Ucrainei, Ministerul Economiei și Ministerul Infrastructurii. Este vorba despre prejudiciile aduse sectorului locativ, domeniul energetic, agriculturii, transporturilor, ecologiei și industriei.

În ceea ce priveşte pagubele suferite de fondul de locuinţe, raportul arată că este vorba despre pierderi de 950 de milioane de dolari.

Potrivit datelor preliminare, au fost inundate aproximativ 20.000-30.000 de clădiri rezidenţiale în regiunea Herson și peste 500 de case particulare în regiunea Mikolaiv.

Domeniul energetic a suferit pagube de 624 de milioane de dolari - ruşii au distrus hidrocentrala Kahovka, instalaţia nemaiputând fi restaurată. Pagubele directe aduse sectorului energetic în urma distrugerii hidrocentralei ajung la 586 de milioane de dolari.

Construirea unei noi hidrocentrale ar costa aproximativ un miliard de dolari.

Infrastructura de transport din Ucraina a suferit pagube de 311 milioane de dolari, după ce peste 290 de kilometri de drumuri au fost afectați de inundații.

Industria ucraineană, de asemenea, a înregistrat daune de 105 milioane de dolari - 28 de mari unități industriale situate pe malul drept și pe malul stâng al Niprului au fost inundate.

Domeniul agriculturii a suferit pierderi de 25 de milioane de dolari, iar pagubele de mediu se ridică la 1,5 miliarde de dolari. 150 de tone de petrol s-au scurs în urma detonării barajului.

Salinitate apei Mării Negre în largul coastei Odesei este la un nivel de aproape trei ori mai scăzut decât ar trebui să fie în ​​mod normal

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.