Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi declaraţii SCANDALOASE ale lui Igor Dodon: Ce vrea să facă preşedintele Moldovei - 'Lupta va fi foarte DURĂ'

www.banatulazi.ro
Traian Băsescu Igor Dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, oferă noi declaraţii scandaloase chiar în anul Centenarului. Dodon a anunţat că nu renunţă la ideea că în Constituţia ţării trebuie să rămână limba moldovenească ca limbă de stat, asta deşi Curtea Constituţională a constatat anterior că limba de stat în Republica Moldova este cea română, în conformitate cu prevederile Declaraţiei de independenţă, conform adevarul.ro.

Citește și: CTP a analizat la sânge jocul Simonei Halep! Pentru ce s-a RĂZBUNAT cea mai bună jucătoare din lume

„Modificarea în Constituţie a limbii de stat, aici va fi lupta foarte dură. Pentru aceasta eu voi fi în fruntea coloanei şi vom intra peste tot. Limba în Constituţie trebuie să rămână limba moldovenească. Noi avem limba noastră, avem istoria noastră. Şi ceea ce fac ei acum cu Traian Băsescu, toate jocurile acestea o să le iasă pe ochi şi lor şi lui Băsescu tot”, a declarat Igor Dodon la TVC21.

Citește și: Premierul interimar „ANULEAZĂ” decizia lui Mihai Tudose! Cine a fost repus în drepturi de către Mihai Fifor

Dodon spusese şi în decembrie, că avizul pozitiv al Guvernului pe proiectul de lege ce prevede redenumirea limbii de stat în Constituţie din limba moldovenească în cea română este o dovadă că regimul de la putere face tot posibilul pentru a dezbina societatea moldovenească pe criterii false. Mai mult, Dodon crede că această schimbare va scoate lumea în stradă.

Citește și: Omenirea se CUTREMURĂ! Ce fel de arme vor să dezvolte americanii

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitrii Rogozin, a comentat decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău. Oficialul rus afirmă că decizia respectivă nu ar trebui să uimească, deoarece judecătorii Curţii deţin paşapoarte româneşti. „De ce să ne mire? Din şase membri ai Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, cinci sunt români, conform paşaportului”, a menţionat Dmitrii Rogozin pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.