Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii despre avionul Boeing cu 157 de oameni la bord care s-a prăbușit în Etiopia: Un coleg al pilotului a făcut dezvăluirea

boeing.com
BOEING 737-800 NG

Căpitanul avionului care s-a prăbușit luna aceasta în Etiopia nu ar fi utilizat simulatorul de zbor pentru noul Boeing 737 MAX 8 înaintea zborului, a declarat un coleg al acestuia, citat de Reuters.

Yared Getachew, căpitanul avionului, ar fi fost programat pentru un training la sfârșitul acestei luni, a mai spus pilotul Ethiopian Airlines, sub protecția anonimatului. Dezastrul petrecut pe 10 martie a fost precedat de un incident asemănător în octombrie, când un Boeing 737 MAX 8 s-a prăbușit în Indonezia în circumstanțe similare. Cele două incidente au dus la declanșarea uneia dintre cele mai ample anchete din istoria aviației, cu scopul de a analiza siguranța noului sistem automat al aeronave, scrie mediafax.ro.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

În ambele cazuri, piloții au pierdut controlul aeronavelor la scurt timp după decolare și nu au mai reușit să evite ca avioanele să piardă din altitudine. Acest model Boeing, care a fost lansat acum doi ani, este dotat cu un sistem automat nou, numit MCAS. "Boeing nu a trimis niciun fel de manual legat de MCAS. De fapt, noi știm mai multe lucruri despre acest sistem din presă decât știm de la Boeing", a declarat pilotul Ethiopian Airlines.

Boeing a anunțat recent că a oferit informații companiilor aeriene cu privire la utilizarea sistemului și a promis un update pentru acesta.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

În general, cei mai mulți piloți reiau trainingurile o dată la șase luni, însă nu este clar dacă Yared Getachew sau Ahmednur Mohammed, pilotul avionului prăbușit în Indonezia, ar fi folosit simulatoarele de zbor noi sau pe cele ale unor modele 737 mai vechi.

Compania Boeing a anunţat suspendarea zborurilor avioanelor 737 Max în întreaga lume, după decizii similare luate de Uniunea Europeană şi SUA.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator ,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.