Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii despre MASACRUL din Rusia: arma folosită era din Turcia și era similară cu cea a atacatorului din 2018, care a ucis 21 de persoane

Interfax.ru
Kazan

Atacatorul de la școala din Kazan a fost înarmat cu aceeași armă de vânătoare cu cea folosită acum trei ani la instituția de învățământ din Kerch, a declarat o sursă informată pentru agenția Interfax.

"Galyaviev (un tânăr în vârstă de 19 ani, care a fost reținut marți la Kazan - IF) a primit un bilet de vânătoare pe 16 februarie, iar două luni mai târziu a înregistrat un pistol cu ​​escot Hatsan, fabricat în Turcia", a spus sursa.

Vladislav Roslyakov, care a atacat Colegiul Politehnic din Kerch în 2018, a fost înarmat cu o armă similară. Atunci au murit 21 de persoane.

Serviciile secrete fac percheziții

Serviciile de urgență efectuează controale în două case din Kazan după împușcăturile de la școala nr. 175, în urma cărora, potrivit ultimelor date, opt persoane au fost ucise și peste douăzeci rănite.

Anterior, canalele media au difuzat informații că ar fi avut loc o explozie în casă unde, potrivit informațiilor lor, ar fi fost înregistrat un băiat de 19 ani reținut la locul tragediei.

"Oamenii au fost verificați și evacuați la două adrese - strada Glushko, clădirea 22 și strada Tuganlyk, clădirea 10. La prima adresă s-a încheiat. La a doua, misiunea este încă în desfășurare", au spus surse agenției.

Atac armat cu 8 morți

Un atac armat a avut loc marți asupra unei școli din Kazan. Potrivit primăriei din Kazan, șapte copii și un profesor au fost uciși . Serviciul de presă al șefului republicii a precizat că încă 18 elevi au fost duși la spital, șase fiind în stare critică.

Un tânăr de 19 ani a fost reținut la locul tragediei. Potrivit adjunctului Alexander Khinshtein, trăgătorul a primit permisiunea de a stoca arme de foc la sfârșitul lunii aprilie.

Președintele regiunii Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, a declarat reporterilor că deținutul de 19 ani nu are complici. Sursa a declarat pentru Interfax că atacatorul va fi verificat.

Autoritățile au deschis un dosar penal cu privire la crimă.

În oraș a fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste. 12 mai este declarată zi de doliu în Tatarstan.

Împușcăturile de la gimnaziul Kazan nr. 175 au avut loc în dimineața. Conform datelor preliminare, șapte școlari și un profesor au fost uciși și sunt și răniți . Suspectul a fost reținut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.