Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii despre racheta lansată de Coreea de Nord: Este cea mai puternică din ultimii 5 ani

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Coreea de Nord a lansat duminică ceea ce se presupune a fi racheta cu cea mai mare rază de acţiune, din 2017, o escaladare a programului său militar şi un posibil semnal că vor urma teste li mai ample, potrivit preşedintelui sud-coreean, relatează CNN.

Atât Guvernul sud-coreean cât şi cel japonez, au anunţat lansarea unei rachete balistice cu rază intermediară de acţiune (situată între racheta cu rază medie de acţiune şi cea intercontinentală - n.r.), despre care oficialii de la Tokyo afirmă că a ajuns la o înălţime de 2.000 de km, cu o rază de 800 de km, înainte de a cădea în apele costelor estice ale Peninsulei Coreene, scrie news.ro.

Citește și: Kim Jong Un nu se lasă: Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă cu o mare putere de distrugere

”Dacă racheta ar fi fost lansată la un apogeu normal, raza ei ar fi fost cuprinsă între 3.500 de km şi 5.500 de km, ceea ce o face o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune şi testul cu cea mai lungă rază din 2017”, a declarat, pentru CNN, Joseph Dempsey, cerecetător asociat pentru apărare şi analize militare la Instititul Internaţional pentru Studii Strategice din Londra.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că Norsul este aproape de renunţarea la moratoriul privind rachetele balistice intercontinantale şi testele nucleare.

Lansarea de duminică este a şasea din acest an.

Rachetele cu rază medie de acţiune au o rază de 800 până la 5.500 kilometri.

Citește și: Coreea de Sud susţine că Phenianul a efectuat un test cu o rachetă cu rază medie de acţiune

Moon a acuzat, de asemenea, Coreea de Nord, că încalcă rezoluţiile ONU, care îi interzic Phenianului să testeze rachete balistice.

Unele tipuri de rachete balistice sunt capabile să transporte focoase nucleare.

Înainte de ultimul test, Coreea de Nord a afirmat că a lansat joi două "rachete tactice ghidate sol-sol" cu focoase convenţionale.

Coreea de Nord testează cu regularitate diferite tipuri de rachete. Timp de ani de zile conducerea comunistă de la Phenian a continuat să dezvolte rachete care ar putea fi echipate cu focoase nucleare. Din acest motiv, ţara este supusă unor sancţiuni internaţionale dure.

Negocierile SUA cu Coreea de Nord nu au progresat deloc de aproape trei ani. Fostul preşedinte american Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în două summituri care nu s-au soldat cu rezultate concrete.

SUA au intensificat recent presiunea sancţiunilor împotriva regimului nord-coreean

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.