Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii despre teroristul care a vrut să arunce în aer România

Beke Istvan Attila, bărbatul suspectat că ar fi intenţionat să detoneze marţi, la Târgu Secuiesc, un dispozitiv exploziv improvizat la manifestaţia prilejuită de Ziua Naţională a României, este aceeaşi persoană care anul trecut, pe 1 Decembrie, a arborat drapele negre pe mai multe clădiri din centrul acestui oraş.

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat că în urma plângerii pe care a depus-o la Poliţie, bărbatul a fost anchetat, dar organele au dispus neînceperea urmăririi penale.

Citește și: El e teroristul care a vrut să detoneze o bombă la Târgu-Secuiesc

'Sunt stupefiat de incompetenţa legislativă românească (...) Ancheta a relevat neînceperea urmăririi penale, iar acest lucru, după cum am mai spus, nu poate decât încuraja continuarea acestor acţiuni (...) Oamenii care nu sunt pedepsiţi la timp ajung să creadă că nu fac nimic rău', a declarat Mădălin Guruianu.

El a amintit, în context, că anul trecut a depus plângeri la Poliţie atât împotriva persoanei care a arborat drapele de doliu la Târgu Secuiesc, cât şi împotriva reprezentanţilor organizaţiei 'Noua Dreaptă', prezenţi la festivităţile de la Sfântu Gheorghe, care au scandat sloganuri ofensatoare la adresa comunităţii maghiare, dar şi în cazul lor s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Citește și: ALERTĂ - Terorist reţinut în România. Plănuia un atentat la parada de 1 Decembrie

'Legal nu li s-a putut reproşa nimic. (...) Conştiinţa mea e împăcată pentru că le-am făcut plângeri la Poliţie. Nu pot tolera manifestările extremiste, indiferent din ce parte vin ele', a mai spus Mădălin Guruianu.

Procurorii DIICOT au reţinut, marţi, pentru 24 de ore, un 'membru marcant al extensiei în România' a structurii naţionalist-extremiste 'Mişcarea de Tineret 64 de Comitate' - HVIM din Ungaria pentru că intenţiona să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localităţii Târgu Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Citește și: România e în stare de ȘOC: Anunțul venit de la SRI după ATENTATUL CU BOMBĂ dejucat

Potrivit unor surse judiciare, persoana reţinută se numeşte Beke Istvan Attila, cetăţean român de etnie maghiară. La percheziţiile efectuate în legătură cu acest caz au fost găsite la un poligon de antrenament air soft de lângă Covasna unele materiale pirotehnice şi electronice care asamblate au capacitatea de producere a unor dezastre şi care sunt interzise pentru deţinere.

Citește și: SURSE Incredibil ce a găsit DIICOT la teroristul ce voia să omoare zeci de români

Astfel, au fost găsite 400 materiale pirotehnice de categoria III şi categoria II, dispozitive electronice de iniţiere temporizare a impulsurilor electronice, precum şi dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte şi amplificator de imagine, de asemenea interzise pentru deţinere, au menţionat sursele judiciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.