Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii despre UE cu mai multe viteze: Franța spune care va fi situația României

uniunea-europeana

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Michel Sapin, a dat asigurări marţi că nu va exista o Europă "cu două viteze" care va exclude anumite state membre, încercând, cu această declaraţie, să răspundă îngrijorărilor ţărilor de la periferia Uniunii, transmite AFP.

"Nu e vorba despre o Europă cu două viteze, întrucât nu va exista scenariul în care statele mari vor avansa mai repede iar cele mai mici, mai lent. Nu se pune problema ca cineva să fie exclus", a spus Michel Sapin în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Lisabona. Conform celor spuse de Sapin, România nu va ajunge în situaia de a fi încadrată în categoria țărilor cu o viteză mai mică.

Citește și: SCENE ȘOCANTE A filmat transmis LIVE, pe internet, VIOLUL prietenei ei minore

Oficialul francez a făcut aceste declaraţii după un mini-summit european la care au luat parte liderii Franţei, Germaniei, Spaniei şi Italiei, care au pledat pentru o Europă cu mai multe viteze care să le permită unora dintre ţările membre să progreseze mai rapid decât altele, scrie agerpres.ro.

"Toate ţările care vor dori să facă parte din acest grup avansat al Europei vor fi binevenite. Iar Portugalia, sunt convins, va fi printre ţările de prim rang care pot face faţă provocărilor cu care ne confruntăm în prezent. Ideea este ca ţările care îşi doresc, care sunt decise să avanseze, o pot face împreună", a spus Sapin, adăugând că "nici Franţa, nici Portugalia nu au cu adevărat un viitor în afara Europei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.