Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii din dosarul 'Tony Blair'. Ce spunea consilierul lui Ponta, Dan Sultănescu, în 2012

radu-tudor.ro
ponta blair

Noi detalii apar în dosarul lui Victor Ponta, în care este acuzat că ar fi primit 200 000 de euro de la Sebastian Ghiţă, bani care ar fi fost folosiţi pentru a-l plăti pe Tony Blair, la conferinţa pe care fostul premier a ţinut-o în martie 2012. În schimb, Ponta l-ar fi inclus pe Ghiţă pe listele pentru parlamentare, notează DNA în referat.

Dan Sultănescu, apropiat al lui Ponta şi directorul Fundaţiei Multimedia pentru Democraţie Locală, cea care a organizat venirea lui Blair în România, declara, în 2012,  în exclusivitate pentru ziarul Puterea, că bani pentru onorariul lui Ponta vin din "fonduri proprii ale Fundaţiei şi donaţii".

Dragnea pune frână Guvernului în problema Codului Fiscal: 'Nu are legitimitate'/ VIDEO

Tony Blair, fostul premier britanic, a venit la Bucureşti pe 26 martie 2012 pentru a susţine o conferinţă cu tema “Viitorul Europei în noua ordine globală”.

„Costurile pentru organizare sunt suportate de către Fundaţia Multimedia şi de Center for American Progres”, susţinea Sultănescu. Întrebat de unde mai exact vin aceşti bani cu care va fi plătit fostul premier britanic, Dan Sultănescu a declarat: „Din fonduri proprii şi din donaţii”. Consultantul politic a refuzat, însă, să dea măcar o aproximare a onorariului pentru Tony Blair, motivând că fundaţia acestuia, „Tony Blair Faith Foundation”, ar fi decis păstrarea confidenţialităţii asupra notei finale de plată. Trebuie spus că societatea americană „Washington Speakers” deţine exclusivitatea asupra tuturor conferinţelor ţinute de Tony Blair.

Victor Ponta ATACĂ Guvernul Cioloș: Dacă nu înțelegem, ne merităm soarta

Mai multe publicaţii internaţionale au încercat în ultimul timp să afle suma cu care este plătit fostul premier britanic pentru un discurs. Spre exemplu, la finalul unei conferinţe ţinute de Tony Blair la Barcelona, publicaţia “El Pais” susţinea că onorariul ar fi fost de circa 240.000 de lire sterline. Publicaţia onlineuniversities.com scria, de asemenea, că Tony Blair este cel de-al treilea cel mai bine plătit speaker din istorie, după Donald Trump şi Ronald Reagan, cu 616.000 de dolari pentru un discurs de două ore şi jumătate ţinut în 2009 în Filipine. Asta înseamna circa 10.000 de dolari pe minut. Şi publicaţia britanică „Daily Mail” îl descrie pe Tony Blair ca fiind „cel mai bine plătit speaker din lume”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.