Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri ale lui Liviu Dragnea: Ce a spus şeful PSD în campania electorală din Bacău

liviu dragnea plans lacrimi

Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa, joi, la Bacău, într-o conferinţă de presă, că politicienii vor avea 'suficientă minte' pentru ca anul viitor să reia discuţia despre sistemul de vot din România, evitând astfel denaturarea opţiunii electoratului, aşa cum s-ar putea întâmpla în urma alegerilor din 5 iunie. Pentru a concretiza afirmaţia, liderul PSD a folosit drept exemplu sistemul de alegere a preşedintelui Consiliului Judeţean. ,,Alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean din rândul consilierilor judeţeni riscă să denatureze votul pe care îl dau cetăţenii pentru că, până la urmă, prin decizia luată fie de grupul politic din care provin, fie individual, de consilieri, se ajunge la negociere între partide şi rezultatul poate fi neconform cu voinţa electoratului. Cum s-a şi întâmplat în 2004, ultima dată când a fost acest model a fost utilizat. Atunci au ajuns preşedinţi de consilii judeţene politicieni reprezentând partide ce aveau doar doi, trei consilieri. Au fost alese respectivele persoane doar pentru că au acceptat să încline balanţa către un partid ce avea nevoie de sprijin politic în Consiliul Judeţean. Privit din punct de vedere politic nu este, însă, normal pentru că vulnerabilizează activitatea administraţiei", a precizat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

 

În context, preşedintele PSD a mai spus că un vot direct dat unei persoane reprezintă opţiunea pe care acesta şi-o doreşte şi este firesc, pentru că investesc încredere într-un om care a convins electoratul că va conduce responsabil Consiliul Judeţean.

 

"Eu sper ca politicienii români, viitorii parlamentari, conducerile partidelor să aibă suficientă minte pentru ca în 2017 să reia discuţia despre sistemul de vot în România, atât la nivel local, dar şi parlamentar", a spus Liviu Dragnea.

 

Preşedintele PSD s-a referit şi la obiectul partidului de a câştiga alegerile locale şi a spus că, deşi nu doreşte să promoveze procente, consideră că formaţiunea sa va câştiga acest scrutin în Moldova.

 

"Pe vot politic şi pe numărul de mandate sunt convins că PSD va avea o victorie clară la scrutinul electoral din 5 iunie. Faptul acesta va da un semnal important pentru alegerile parlamentare. În Moldova cred că vom câştiga toate primăriile reşedinţă de judeţ şi preşedinţia în cele şase Consilii judeţene", a mai spus Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.