DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Noi dezvăluiri despre episcopul Huşilor: Cum a fost şantajat de trei preoţi (stenograme)

episcopul husilor

Ies la iveală noi amănunte incredibile din cazul episcopului Huşilor care ar fi fost şantajat de trei preoţi. Cei trei nu l-au 'iertat' pe Corneliu Bârlădeanu nici când acestuia i-a murit mama.  Un martor le-a povestit procurorilor DNA cum unul dintre preoții acuzaţi de șantaj, Sebastian Cristi Jitaru, devoala pretinsele filme cu tentă sexuală în care ar apărea prelatul. Totul se întâmpla chiar în sediul Episcopiei, conform libertatea.ro.

Citeşte şi: Cum poţi evita INFARCTUL: Sfaturile de neocolit ale medicilor

Unul dintre martor, Giani Rariță, consilier administrativ în Episcopia Hușilor, le-a povestit anchetatorilor că, la nici o lună de la momentul tragic din familia episcopului Corneliu Bârlădeanu, Jitaru a început să le arate celor care sunt angajați la Episcopie cum a fost filmat prelatul în ipostaze intime cu un elev de seminar care era minor. „În prima zi din săptămâna următoare, martorul a constatat faptul că, în jurul orelor 08.30, inculpatul Sebastian Cristi Jitaru a venit la sediul administrativ al Episcopiei şi a început să arate acele filmări. Martorul a văzut că inculpatul venea din alt birou când a intrat la el, ocazie cu care i-a arătat din nou acele filmuleţe. De această dată i-a spus că are cinci sau șase înregistrări similare cu episcopul Huşilor, fiind mult mai pornit faţă de momentul la care fusese acasă la martor, în sâmbăta anterioară”, spun procurorii.

EXCLUSIV! Capcanele ascunse din spatele apartamentelor noi! Ce nu ne spun dezvoltatorii

Martorul a încercat să-i explice lui Jitaru că este un moment nepotrivit pentru un astfel de demers, în condiţiile în care, în urmă aproximativ o lună, decedase mama episcopului de Huși şi acesta trecea pin momente grele. ”Era evident că inculpatul Cristi Sebastian Jitaru ştia despre evenimentul nefericit din viaţa personală a episcopului, dar i-a lăsat de înţeles martorului că nu îl interesează acest aspect şi că este foarte hotărât”, susțin anchetatorii.

Același martor le-a spus procurorilor că episcopul Corneliu Bârlădeanu era vizibil afectat de șantajul la care era supus de către Sebastian Cristi Jitaru, preotul arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui, și Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni. Așa a aflat de la episcopul Corneliu Bârlădeanu despre pretențiile preoților Damin și Bumbu.

Citeşte şi: TOP 10 cele mai mari indemnizații de creștere a copilului: Se ajunge la 160.000 de lei LUNAR

”Martorul precizează că această discuţie a avut-o pe data de 12 iunie cu episcopul Huşilor, care i-a relatat un alt fapt, şi anume că două persoane care fuseseră la o discuţie şi în săptămâna anterioară (discuţie la care martorul a asistat şi episcopul a promis că va acorda un ajutor financiar de 45.000 lei Parohiei Văleni 2 în toamna anului 2017), şi anume inculpaţii Gheorghe Damian şi Răzvan Mihail Bumbu, preoţi din zona Vasluiului, i-au solicitat acordarea de urgenţă a unei sume de bani pentru parohia Văleni 2, episcopul Huşilor povestindu-i că, pe lângă inculpatul Cristi Jitaru, şi aceştia doi l-au ameninţat cu divulgarea unor înregistrări.(…) Martorul declară că nu ştie să se fi întâmplat vreodată ca Episcopia Huşilor să ajute o parohie cu o sumă situată în apropierea celei de 50.000 de euro”, susțin procurorii.

Citește și: Adevărul despre voucherele de vacanță ale bugetarilor! Le vor mai primi sau nu

Preotul Cristi Jitaru s-a dezis de acțiunile lui Damian și Bumbu și i-a sugerat episcopului să nu le dea niciun leu, spunându-i că aceștia nu au nicio înregistrare cu prelatul, ci doar se folosesc de situație pentru a obține bani. Chemat să discute cu episcopul Corneliu Bârlădeanu despre banii ceruți cu insistență de Bumbu și Damian, Cristi Jitaru i-a spus prelatului că cei doi cer bani de capul lor, pentru că nu au dovezi compromițătoare.

”Auzi, părintele Paul mi-a povestit … de nişte filmări … Acum este o întrebare: Ce vrei?”, l-a întrebat Corneliu Bârlădeanu pe Jitaru, răspunsul acestuia fiind unul ferm: „Arhiereu vicar la Huşi. Atât”.

”Corneliu Onilă: Da. În afară de faptul că vreți arhiereu vicar mai vrei altceva?

Sebastian Cristi Jitaru: Nimic.

Corneliu Onilă: Știi de ce te întreb? Că au venit la mine doi preoți pe care îi cunoști, preotul Damian de la ….

Sebastian Cristi Jitaru: Da…

Corneliu Onilă: … de la capela spitalului … și Bumbu Răzvan și-mi cer să le dau 50.000 de euro.

Sebastian Cristi Jitaru: Nu …

Corneliu Onilă: Nu, ei zic că tu le-ai dat din filmări …

Sebastian Cristi Jitaru: Nu dați nimic (n.n. pe un ton autoritar)

Corneliu Onilă: Nu, așa … și mi-o zis că până diseară …

Sebastian Cristi Jitaru: Prea Sfinția Voastră …

Corneliu Onilă: … până diseară la ora șase …

Sebastian Cristi Jitaru: Deci, eu unul, personal, nu dăm de … așa. Prea Sfinția Voastră, o să vă povestesc ceva, uitați părintele este de față și …

Corneliu Onilă: Ah, nu, dar părintele ăsta Damian spune el că i-ai dat-o (n.r. înregistrarea/filmarea).

Sebastian Cristi Jitaru: Nu, nu are film cu ultima … cu nimic… asta…

Corneliu Onilă: Nu, dar cere bani, totuși, părinte …

Sebastian Cristi Jitaru: Vreți să vă spun eu? Nu dați.

Corneliu Onilă: Îi bun.

Sebastian Cristi Jitaru: Nu dați.

Corneliu Onilă: Păi, dar, de asta te-am …

Sebastian Cristi Jitaru: Am spus: nu dați. De ce? Nu dați.

Corneliu Onilă: Păi face presiuni asupra mea. Știi câte mesaje dă prin telefon? O dat și ieri și astăzi …

Sebastian Cristi Jitaru: Dacă doriți să le dați, dați, dacă nu doriți …

Corneliu Onilă: Dar nu am de unde banii ăștia! 50.000 …

Sebastian Cristi Jitaru: Eu … așa vreau și eu 5.000.000 de euro, nu? Dați-mi și mie 5.000.000 de euro că-s eu Sebastian”, potrivit documentelor din dosar.

Preoții șantajiști s-au înregistrat între ei în timp ce plănuiau atacul la adresa episcopului de Huși, iar înregistrările au fost găsite de procurori la percheziții, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.