Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri din dosarul Alinei Bica:'I-am dus un plic cu 150.000 de euro'

alina bica

Ies la iveală noi amănunte incendiare din dosarul fostei şefe anti-Mafia, Alina Bica. Acuzaţii incredibile de şpagă la plic ce se învârteau în jurul unor oameni extrem de importanţi din statul român. Un director din cadrul firmelor omului de afaceri Horia Simu a declarat la instanţa supremă, că a dus un plic cu 150.000 de euro fostului şef al ANAF, Şerban Pop, pentru a interveni la fosta şefă a DIICOT Alina Bica în vederea clasării unui dosar în care era cercetat Simu.

Citeşte şi: Operaţiune de spionaj fără precedent: Cum au fost deconspiraţi cei de la Carla's Dreams

Camelia Dumitru a arătat că între 2012 şi 2014, a primit din partea DIICOT două adrese prin care i se cerea să pună la dispoziţia procurorilor mai multe documente privind societatea Cuprom SA. “Ştiu că Horia Simu are probleme juridice. Ştiam de dosarul Cuprom de la DIICOT. Am primit o adresă în 2012 în care ni se cerea să depunem nişte documente. Am strâns documentele şi i le-am dat lui Simu, care le-a trimis la DIICOT. Mai târziu, am primit un răspuns potrivit căruia nu s-a început urmărirea penală în acest caz. În 2014, DIICOT a cerut o nouă serie de documente. Multe s-au repetat”, a declarat în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, Camelia Dumitru.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul penal al lui fost deputat PDL: Soția, vedetă TV, i-a venit de hac

Ea a mai arătat că, la un moment dat, Horia Simu i-a spus că Şerban Pop i-a cerut între 1,5 şi două milioane de euro pentru a scăpa de problemele juridice pe care le avea. “Pop insista să i se plătească aceşti bani, nu ştiu dacă au fost daţi. Suna de patru sau cinci ori pe lună”, a susţinut Dumitru. Directoarea a mai povestit că, în vara lui 2014, Horia Simu a trimis-o cu un plic, în care i-a spus că sunt 150.000 de euro, la fostul şef al ANAF. “Am luat banii din biroul din Pipera şi, în drumul spre casă, l-am lăsat la biroul de avocatură al domnului Pop. M-am întâlnit cu el, plicul i l-am dat personal. Nu mai erau alte persoane de faţă. Nu ştiu ce reprezentau aceşti bani. I-am zis că plicul este de la Simu. Nu m-am uitat în plic să verific dacă erau bani în el, era sigilat”, a continuat martorul.

Citeşte şi: A plecat cu SCANDAL din PNL și acum spune care e situația din partid

Întrebată de avocaţii inculpaţilor de ce în prima declaraţie dată la DNA în timpul urmăririi penale nu a spus nimic despre presupusa mită, Camelia Dumitru a arătat că prima declaraţie a fost una generală, iar a doua a fost detaliată. La acelaşi termen, au mai fost audiaţi doi martori care au lucrat cu firma de avocatură a fostului şef al Fiscului. Aceştia au relatat că au primit câte 3.000, respectiv 5.000 de euro pe lună pentru a consulta şi reprezenta în instanţă două firme ale omului de afaceri Horia Simu, fără a şti condiţiile în care s-au semnat contractele dintre Simu şi Pop.

Citește și: 150 de milioane de dolari pentru rolul James Bond: Cine e actorul care a primit oferta

La următorul termen, din 28 octombrie, vor fi audiaţi trei martori, dintre care doi cu identitate protejată. În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, trimis şi el în judecată pentru dare de mită. “La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus”, au precizat procurorii în rechizitoriu, conform news.ro.

Citește și: Ai CURAJ? Asta e noua ‘fântână’ de adrenalină din Europa: Firește, e în Amsterdam / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.