Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi informații despre ATACATORUL de la Stockholm. Ce dezvăluiri a făcut o apropiată

camion stockholm

O femeie uzbecă care l-a cunoscut pe bărbatul arestat în urma atacului terorist comis vineri la Stockholm susţine că suspectul era un ''muncitor obişnuit, nu un fanatic religios'', potrivit cotidianului suedez Dagens Nyheter, citat sâmbătă de DPA, informează agerpres.ro

Femeia, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a declarat că a fost contactată în urmă cu câţiva ani de o cunoştinţă care îl ştia şi pe bărbatul de 39 de ani arestat vineri. 

''Noi, uzbecii, ne ajutăm reciproc. Bărbatul l-a întrebat pe un prieten de-al său dacă îmi poate trimite un e-mail şi eu am fost de acord'', a spus ea, care a mărturisit că ultima dată a avut legătură cu suspectul în vara anului 2016.

Twitter îi dă peste nas lui Trump şi păstrează SECRETĂ identitatea celui mai virulent critic


Femeia l-a descris pe suspect drept un ''bărbat de familie obişnuit'' care dorea să câştige bani în Suedia şi lucra în construcţii. Soţia şi copiii săi nu trăiesc în Suedia. 

''Nu pot înţelege cum cineva ar dori să ucidă oameni nevinovaţi; este groaznic. Nu am văzut vreun semn că el ar fi extremist sau că i-ar păsa de religie. Dimpotrivă, el petrecea şi bea alcool, la fel cum fac mulţi uzbeci în Suedia'', a adăugat femeia.

Marea Britanie, gest NEAȘTEPTAT față de Rusia ca urmare a evoluțiilor din Siria


Procurorul-general adjunct al Suediei, Hans Ihrman, a anunţat sâmbătă că bărbatul arestat în legătură cu atacul terorist comis vineri în capitala suedeză este un cetăţean uzbec în vârstă de 39 de ani. 

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul central al poliţiei suedeze, Ihrman a afirmat că nu poate confirma dacă bărbatul arestat şi-a exprimat susţinerea faţă de organizaţia Stat Islamic sau alte grupări jihadiste pe reţelele de socializare online. El a precizat că în prezent anchetatorii examinează telefonul mobil al principalului suspect şi conturile de socializare online pentru a afla informaţii care să stabilească o legătură cu atacul terorist comis vineri la Stockholm. 

Potrivit şefului Serviciului de informaţii suedez (Sapo), Anders Thornberg, suspectul uzbec în vârstă de 39 de ani era cunoscut poliţiei suedeze începând de anul trecut. 

La rândul său, şeful poliţiei suedeze, Dan Eliasson, a afirmat că nu este exclusă posibilitatea ca în comiterea atentatului să fi fost implicate mai multe persoane. ''Am descoperit în vehicul un dispozitiv care nu aparţinea maşinii - nu ştim dacă este o bombă sau vreo substanţă inflamabilă. Este în desfăşurare o investigaţie de specialitate'', a spus Dan Eliasson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.