Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi informaţii despre creierul atentatelor din Paris

atentat TERORIST

Francezul Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele teroriste comise pe 13 noiembrie la Paris şi soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi, a stat ascuns de pe 14 noiembrie până pe 4 decembrie într-un apartament din cartierul bruxellez Schaerbeek, relatează vineri cotidianul belgian La Derniere Heure, citat de AFP.

Încă aflat în libertate, Salah Abdeslam (26 de ani), bănuit că a avut cel puţin un rol logistic esenţial în atentatele din capitala franceză, a dispărut după ce a părăsit Parisul cu ajutorul unor prieteni, imediat după atacuri. Pe 14 noiembrie, în jurul orei locale 14:00 (13:00 GMT), el a ajuns în cartierul Schaerbeek din Bruxelles. Parchetul federal belgian a confirmat vineri, pentru AFP, prezenţa unei amprente a lui Abdeslam într-un apartament din Schaerbeek, dar nu şi faptul că suspectul ar fi rămas în acel loc aproape trei săptămâni, până pe 4 decembrie. 'Se confirmă doar descoperirea unei amprente a lui Salah Abdeslam în ascunzătoarea din Schaerbeek în urma unei percheziţii efectuate pe 10 decembrie', a indicat un purtător de cuvânt al Parchetului belgian.

Luni, 16 noiembrie, forţele speciale de intervenţie belgiene au intervenit pe strada Delaunoy, nr. 47, din cartierul Molenbeek, în încercarea, nereuşită, de a-l captura pe Salah Abdeslam. Potrivit La Derniere Heure, fugarul se afla în acel moment într-o casă situată pe strada Henri Bergé nr. 86, din cartierul Schaerbeek. 'Conform informaţiilor noastre, el a rămas ascuns timp de 20 de zile', menţionează publicaţia belgiană.

'Pe 4 decembrie, Salah Abdeslam ar fi părăsit ascunzătoarea în mare grabă şi asta pentru un motiv precis: mobilizarea importantă din acea zi a poliţiştilor din unităţile speciale în cartierul unde se află strada Henri Bergé', adaugă cotidianul belgian. Percheziţiile desfăşurate în Schaerbeek pe 4 decembrie nu au dus la niciun rezultat. Şase zile mai târziu, poliţiştii au intervenit în locuinţa din strada Henri Bergé nr. 86, unde au descoperit urme de explozivi, trei centuri 'confecţionate de mână' şi o amprentă a lui Salah Abdeslam. Anchetatorii au dedus că este vorba despre o ascunzătoare, dar şi despre un atelier de confecţii.

Parchetul federal belgian a subliniat că este imposibil să afle de când datează amprenta digitală respectivă şi deci să stabileacă exact dacă Salah Abdeslam a fost prezent în respectiva locaţie înainte de atentatele de la Paris, după acestea sau atât înainte, cât şi după atacuri., anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.