Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi informații din arhive despre STÂNGĂCIA americanilor înainte să invadeze Afganistanul și Irakul: George Bush avea o viziune 'limitată'

aljazeera.com
George Bush

George Bush a recunoscut odată că „nu știa prea multe despre afaceri internaționale”, titrează publicația americană The New York Times.

George W. Bush, care a ocupat funcția de președinte american între 2001 și 2009, este cunoscut pentru că a ordonat invaziile Afganistanului și Irakului în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, precum și pentru că este unul dintre cei mai populari și nepopulari președinți din America din istorie.

În timpul primei sale întâlniri cu ambasadorul Marii Britanii în SUA în 1998, guvernatorul Texasului de atunci George W. Bush și-a recunoscut slabele cunoștințe despre politica globală, au dezvăluit documente desecretizate din Arhivele Naționale americane.

„Viziunea sa asupra lumii – așa cum știe el – este în mare măsură limitată la orizontul texan și mexican”, a scris Meyer la acea vreme.

Bush este cunoscut pentru că este printre cei mai populari și nepopulari președinți din istoria SUA.

Pe de o parte, a primit cote record de aprobare după ce a cerut un război împotriva terorismului în urma atacurilor din 11 septembrie, dar, pe de altă parte, popularitatea sa a căzut până la minimele istorice în timpul crizei financiare din 2007-2008.

Informația este cu atât mai importantă cu cât la retragerea trupelor americane din cele două țări americanii au fost criticați. Mai mulți analiști de politică internațională se întrebau dacă nu cumva toată misiunea nu a fost cumva un eșec.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.