Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi manifestaţii anti-Netanyahu în Israel în pofida restricţiilor

Agerpres
israel proteste

Israelienii au manifestat din nou marţi împotriva gestionării economice şi sanitare a pandemiei de COVID-19 de către premierul Benjamin Netanyahu, în pofida înăspririi restricţiilor, inclusiv una legată de mitinguri, notează AFP preluat de agerpres.

La Ierusalim, manifestanţii, arborând drapele israeliene, au respectat distanţarea fizică şi au purtat măşti.

La Tel Aviv, au izbucnit ciocniri între poliţie şi manifestanţii care au încercat să treacă printr-un cordon de securitate, potrivit unui fotoreporter al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

Ei au purtat banderole pe care scria "Opresorule, demisionează" şi o pancartă cu o caricatură a lui Netanyahu după gratii, referitor la procesul său pentru corupţie în curs de desfăşurare. Premierul israelian respinge această acuzaţie.

"Manifestanţii au început să defileze încălcând" restricţiile legate de COVID-19, a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, într-un comunicat. Poliţia "s-a ocupat de situaţie", a adăugat el.

El nu a precizat numărul manifestanţilor de la Tel Aviv şi nu a raportat arestări.

Luni, autorităţile israeliene au anunţat prelungirea stării de urgenţă pentru încă o săptămână.

La 30 septembrie, parlamentul israelian a aprobat o lege menită să limiteze manifestaţiile în timpul stării de izolare, despre care criticii spun că are scopul de a reduce la tăcere protestele faţă de premierul Benjamin Netanyahu.

Legea le interzice manifestanţilor să se deplaseze la mai mult de un kilometru de locuinţă, însă cotidianul de stânga Haaretz a raportat că au apărut aplicaţii pe reţelele de socializare pentru a le oferi utilizatorilor locaţia celui mai apropiat protest de casa lor.

Din iulie, manifestanţii anti-Netanyahu se reunesc săptămânal pentru a critica modul în care el a gestionat economic şi sanitar pandemia, dar şi pentru a denunţa "corupţia" şi a lansa un apel la "schimbare".

Cu peste 270.000 de cazuri confirmate şi mai mult de 1.700 de decese pentru o populaţie de nouă milioane de locuitori, Israelul este ţara cu rata săptămânală de infecţie cea mai ridicată din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.