Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului: Navele de croazieră interzic accesul pasagerilor care au trecut recent prin China

vas de croaziera

Operatorii navelor de croazieră au decis să interzică prezenţa la bord a pasagerilor sau membrilor de echipaj care au călătorit în China în ultimele 14 zile, pe fondul epidemiei de coronavirus, a anunţat luni Asociaţia Internaţională a Liniilor de Croaziere (CLIA), transmite AFP potrivit Agerpres.

"Pasagerilor şi membrilor echipajului care au călătorit în China continentală pe parcursul ultimelor 14 zile nu le va fi permis accesul la bordul navelor", a anunţat asociaţia cu sediul la Hamburg (Germania), într-un comunicat de presă.

De asemenea, CLIA a explicat că, dacă va fi nevoie şi în urma consultărilor cu autorităţile sanitare şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, călătoriile şi traseele navelor de croazieră vor fi reprogramate, modificate sau chiar anulate.

Aceste măsuri sunt destinate să împiedice răspândirea unui virus care a contaminat peste 17.000 de persoane, din care peste 360 au decedat, în principal în China.

Anunţul oficial al CLIA vine după ce o serie de operatori de nave de croazieră au decis să adopte măsuri individuale. Companii precum Costa Croisičres, Royal Caribbean şi MSC Croisieres au decis, din proprie iniţiativă, încă de săptămâna trecută, să refuze accesul la bordul navelor pentru pasagerii care au trecut recent prin China continentală.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, operatorii navelor de croazieră au introdus măsuri sanitare pentru a controla pasagerii înaintea îmbarcării lor, în special prin verificarea temperaturii. De asemenea, mai multe companii au anulat călătoriile cu plecarea din porturile chineze.

Asia este a treia piaţă mondială ca volum pentru navele de croazieră, după SUA şi Europa, cu un număr de pasageri care în 2018 a ajuns la 4,24 milioane, susţine CLIA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.