Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi precizări despre lovitura de stat din Turcia: Ce zvon se infirmă de la Istanbul

twitter.com
turcia lovitura

'Este complet absurd' să afirmi că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a pus în scenă tentativa de lovitură de stat de vinerea trecută pentru a-şi consolida puterea, a declarat purtătorul său de cuvânt pentru presă, răspunzând zvonurilor care circulă în acest sens, relatează AFP.

'Dacă asta nu a fost o lovitură de stat, atunci ce este o lovitură de stat?', a întrebat Ibrahim Kalin, adăugând că 'este ca şi cum am spune că (atentatul din) 11 septembrie (2001) a fost orchestrat de Statele Unite şi atentatele de la Paris (din ianuarie şi noiembrie 2015) şi de la Nisa (14 iulie) de guvernul francez'.

Citește și: Acesta e cel mai mare cimitir din lume / VIDEO

'Unii dintre generalii şi comandanţii care au fost arestaţi ştiau că vor fi înlăturaţi la următorul consiliu militar. Ei ştiau că se află pe listă', a continuat purtătorul de cuvânt al lui Erdogan. 'Într-un anumit fel, ei au văzut (puciul) ca fiind ultima posibilitate de a împiedica acest lucru', a mai spus oficialul turc.

Întrebat despre cererea de extrădare a predicatorului Fetullah Gulen în curs de pregătire de către Ministerul de Justiţie turc, Ibrahim Kalin a declarat că dacă SUA, unde Gulen se află în exil, 'insistă să îl menţină (pe teritoriul său), mulţi vor crede că este protejat de Washington'.

Citește și: STUDIU Multivitaminele în timpul sarcinii sunt inutile

'Ne-am dori ca Statele Unite să acţioneze în legătură acest caz, ne-am dori să vedem o cooperare din partea SUA cu privire la această problemă', a declarat Kalin la Istanbul.

Cu puţin timp înainte, premierul turc Binali Yildirim a declarat că Turcia a 'trimis patru dosare în Statele Unite pentru a (solicita) extrădarea liderului terorist' (Fethullah Gulen), acuzat de guvernul turc că se află în spatele tentativei de lovitură de stat, titrează agerpres.ro.

Citește și: Gonoreea va deveni rezistentă la orice antibiotic: Nu mai poate fi tratată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.