Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi probleme în Germania: Un grup de pakistanezi, investigaţi pentru agresiuni sexuale

agresiuni koln

Poliţia germană a anunţat că investighează trei solicitanţi de azil pakistanezi şi caută în continuare alţi bărbaţi care ar putea fi implicaţi într-un nou caz de agresiune sexuală în masă, relatează agenţia Reuters.

 

Agresiunile au avut loc în timpul unui festival de muzică, în oraşul Darmstadt, iar până în prezent 26 de femei au depus plângere. 'Femeile s-au plâns că au fost încercuite de mici grupuri de bărbaţi care le-au atins indecent', a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei germane. Ea a precizat că cei trei pakistanezi, cu vârste cuprinse între 28 şi 31 de ani, au fost arestaţi şi apoi eliberaţi, ei fiind acum cercetaţi în stare de libertate.

 

Deşi par să nu fi avut aceeaşi amploare, aceste noi agresiuni amintesc de cele petrecute în noaptea de Anul Nou în centrul oraşului german Koln, unde sute de femei au fost agresate sexual de grupuri de bărbaţi care, conform semnalmentelor, erau migranţi arabi sau nord-africani. Fapte similare de mai mică anvergură s-au petrecut tot în noaptea de Anul Nou şi în alte oraşe germane, precum Stuttgart şi Hamburg, dar şi în alte ţări europene, respectiv Elveţia, Suedia şi Finlanda, conform Agerpres.

 

Evenimentele de la Darmstad survin după alte agresiuni sexuale petrecute luna trecută în timpul unei parade la Berlin şi ele ar putea alimenta temerile privind problemele sociale rezultate din sosirea masivă a migranţilor (aproape 1,1 milioane anul trecut) ce trebuie să se integreze în societatea germană.

 

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a declarat în weekend că de la începutul anului s-au înregistrat 449 de atacuri asupra taberelor de refugiaţi, în opinia sa aceste acţiuni fiind efectul 'abrutizării parţiale a societăţii' germane.

 

Totuşi, cancelarul Angela Merkel a insistat că va continua politica uşilor deschise pentru refugiaţi, deşi această politică i-a adus o scădere a popularităţii. 'Recomand oricui care se teme, să profite de ocazia de a cunoaşte personal pe cineva care a fugit către noi. Ei sunt oameni care au suferit mult şi care au temeri şi speranţe la fel ca noi', a declarat Angela Merkel pentru publicaţia Bunte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.