Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi proteste în Belarus - Poliția operat zeci de arestări

twitter
protest belarus

Poliţia din Belarus a arestat zeci de oameni duminică la Minsk, în cursul unor noi proteste împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează Reuters şi AFP, citând martori şi mass media, notează Agerpres.

Forţele de ordine au tras cu gloanţe de cauciuc, a indicat un martor, în timp ce agenţia Interfax a transmis că poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii adunaţi în apropierea staţiei de metrou Puşkinskaia.

Înaintea manifestaţiei, mai multe staţii de metrou au fost închise, iar reţeaua mobilă funcţiona cu întreruperi în capitală.

Citește și: ALERTĂ alimentară emisă de ANSVA: produse periculoase RETRASE URGENT de la vânzare

Potrivit organizaţiei belaruse de apărare a drepturilor omului Viasna, cel puţin 11 persoane au fost reţinute, între care doi jurnalişti.

Vineri, mii de belaruşi au ieşit la protest în semn de omagiu pentru un opozant decedat în urma arestării sale, pictorul Roman Bondarenko, reţinut miercuri la Minsk după o altercaţie între localnici şi indivizi mascaţi care încercau să înlăture panglicile roşii şi albe, culorile simbol ale opoziţiei, din curtea unui bloc. Bondarenko a murit a doua zi la spital, sub suspiciunea că a fost bătut în cursul detenţiei.

Preşedintele Lukaşenko a prezentat condoleanţe şi a cerut o anchetă "corectă şi obiectivă" cu privire la circumstanţele decesului.

De la începutul mişcării de contestare împotriva lui Lukaşenko, după controversatele alegeri prezidenţiale din august câştigate de acesta, cel puţin patru oameni au murit în timpul manifestaţiilor sau după reţinerea lor, dar o serie de alte decese suspecte ar putea indica un bilanţ mai ridicat. Mii de manifestanţi au fost arestaţi şi zeci dintre ei au denunţat torturarea lor în timpul detenţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.