Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi reguli în handbal: Când vor fi testate

minge handbal

IHF a aprobat în cursul unei ședințe ca la Jocurile Olimpice de la Rio cele cinci reguli noi, testate cu succes la Campionatul Mondial de tineret de handbal masculin din Brazilia.

Cele cinci reguli testate la CM de tineret se referă la:

1 – Jocul pasiv

Odată întrată în amenințare de joc pasiv, o echipă mai are dreptul la 5-8 pase înainte de a arunca la poartă. În prezent, cei doi arbitri sunt cei care decid când sancționează o formație cu joc pasiv.

2 – Cartonașul albastru

Algeria este prima echipă din istorie care a primit cartonașul albastru, la CM de tineret de anul trecut. Regula este simplă, dacă un jucător a primit cartonașul albastru i se va întocmi automat și un raport adițional, iar sancțiunea va fi stabilită ulterior.

3 – Al șaptelea jucător de câmp

Acum, o echipă poate folosi șapte jucători de câmp doar dacă omul în plus poartă un tricou distinctiv, de aceeași culoare cu al portarului. De la JO, cel care va înlocui portarul nu va mai purta acel tricou, deci nu va mai putea juca totodată nici rolul acestuia în faza defensivă.

4 – Faulturile din ultimul minut

Faulturile dure din ultimul minut de joc, făcute intenționat pentru întreruperea jocului, vor fi sancționate automat cu cartonaș roșu și aruncare de la șapte metri pentru echipa din ofensivă.

5 – Accidentările

Un jucător rămas la podea, care are nevoie de îngrijiri medicale, va fi obligat să iasă pe margine și va putea reveni pe teren doar după trei atacuri ale echipei sale, anunță handbalvolei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.