Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi restricții în Târgu Mureş după atingerea ratei de infectare de 4,11 la mia de locuitori

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ''Horea'' al judeţului Mureş a decis ca, începând de luni, în municipiul Târgu Mureş să fie aplicate o serie de restricţii după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 4,11 la mia de locuitori.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, cea mai mare rată de infectare este în comuna Bogata, unde s-a ajuns la o incidenţă de 8,83 la mie, urmează Nadeş - 6,21, Lunca - 5,95, Cozma - 5,67, Solovăstru - 5,47, Glodeni - 5,39, Cucerdea - 4,67, Târgu Mureş - 4,11, iar alte 10 localităţi au o rată de infectare între 3 şi 4 la mie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: RECORD NEGATIV DOAR 12.000 de teste în România - 2.323 de cazuri NOI - EVOLUȚIA infectărilor pe județe

La nivel de judeţ, rata de infectare este de 2,72 la mie.

Odată cu depăşirea pragului ratei de incidenţă de 4/1.000 de locuitori, la Târgu Mureş, circulaţia în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii este permisă până la ora 20,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, activitatea unor agenţi economici care desfăşoară activităţi de comerţ sau prestări de servicii este limitată până la ora 18,00, în aceleaşi zile.

De asemenea, a fost suspendată activitatea în sălile de sport.

De la începutul pandemiei, până luni, în judeţul Mureş, au fost confirmate 21.800 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar 19.505 persoane s-au vindecat. Totodată, 653 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Faţă de ziua precedentă, au fost înregistrate 67 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. La această dată sunt internate 401 persoane confirmate pozitiv, iar 25 sunt internate cu suspiciune de infecţie cu coronavirus.

Alte 125 persoane confirmate cu infecţia cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.202 se află în carantină la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.