Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi stenograme cu Sebastian Ghiță: Sunt tovarăşul Ghiță / Cum a fost prins cumnatul lui Ponta

stenograme

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, i-a trimis deputatului Sebastian Ghiţă un mesaj tip text în care îi mulţumeşte pentru sprjinul pe care i l-a acordat, se arată în interceptările din documentele de la dosar, unde se precizează şi că Ghiţă a organizat o întâlnire în vederea exercitării de presiuni asupra conducerii Hidro Prahova pentru sprijinirea societăţii administrate de Herţanu.

Citește și: DNA încă nu anunță, dar Victor Ponta apare în dosarul lui Ghiță: Ce spun martorii

Potrivit documentelor citate, la sfârşitul anului 2014, Iulian Herţanu i-a mulţumit lui Sebastian Ghiţă, într-un SMS, pentru sprijinul pe care acesta i l-a acordat.

'Nu o să te plictisesc cu nici o urare acum la intrarea în noul an. Vreau doar să ştii că îmi doresc să apuc ziua în care sper să pot să-ţi mulţumesc aşa cum se cuvine pentru tot ce-ai făcut pentru mine şi familia mea. Îţi mulţumesc că exişti prieten drag. La mulţi ani!', i-a transmis Herţanu lui Ghiţă la data de 31 decembrie 2014.

Citește și: Stenograme INCENDIARE cu Sebastian Ghiță: Câștigăm Moldova, Măria Ta

Conform documentelor de la dosar, Ghiţă a organizat una dintre întâlnirile în cadrul cărora au fost exercitate presiuni asupra conducerii SC Hidro Prahova pentru sprijinirea societăţii administrate de Iulian Herţanu, care câştigase un contract pe fonduri europene care viza reabilitarea şi extinderea sistemului de canalizare de la Comarnic.

Citește și: Secretul lui Victor Ponta s-a aflat: Cui i-a donat casa din Gorj

Astfel, în vara anului 2014, în contextul în care urma campania electorală pentru alegerile prezidenţiale iar lucrările efectuate de SC Grossmann Engineering Group SRL nu erau în grafic, au existat discuţii privind acordarea unui sprijin societăţii administrate de Iulian Herţanu, astfel încât agentul economic să nu întâmpine probleme care să genereze un scandal mediatic, menţionează sursa citată.

În acest scop, s-a apelat la serviciile lui Ciprian Ghioc, persoană care avea o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Mediului, pentru a aproba prelungirea termenului de execuţie la contractul încheiat cu Hidro Prahova, lucru care s-a şi întâmplat.

Conform documentelor, una dintre întâlnirile în cadrul cărora au fost exercitate presiuni asupra conducerii Hidro Prahova a fost organizată la un hotel din Bucureşti de către deputatul Sebastian Ghiţă, la data de 17 septembrie 2014, iar la aceasta s-au prezentat Iulian Herţanu, deputatul Vlad Cosma, omul de afaceri Vladimir Ciorbă şi o altă persoană care îl însoţea pe Vlad Cosma.

În aceste documente apare şi o discuţie pe care deputatul Sebastian Ghiţă a purtat-o cu fostul director al Hidro Prahova, Dumitru Pantea, pe care îl roagă să 'îi înveţe' diverse lucruri pe cei doi domni pe care Ghiţă îi trimite la el:

'Pantea: Alo, da!

Ghiţă: Domnu' PANTEA, bună ziua!

Pantea: Bună ziua! Vă salut domnu' GHIŢĂ!

Ghiţă: Tovarăşul SEBASTIAN GHIŢĂ vă deranjează.

Pantea: Da.

Ghiţă: Vreau să vă rog şi eu ceva din suflet!

Pantea: Ia spuneţi!

Ghiţă: O situaţie importantă pentru judeţul nostru, pe care vreau să o aduc în atenţia dumneavoastră şi să vă rog tare mult să mă ajutaţi. E foarte important pentru mine!

Pantea: Spuneţi-mi! Dacă se poate face ceva, cu multă plăcere.

Ghiţă: Îmi daţi voie să trimit doi domni la dumneavoastră, să discutaţi dumneavoastră părinteşte cu ei, să-i învăţaţi cum să facă cel mai bine? Vă rog eu mult, mult de tot!

Pantea: Dar să vină repede, pentru că va trebui să plec.

Ghiţă: Într-o oră dacă ajung, 45 de minute - o oră?

Pantea: Nu, e târziu, tre' să fiu la Bucureşti.

Ghiţă: Păi, şi atunci, dacă veniţi în Bucureşti, nu vă opriţi şi pe la mine că sunt în Băneasa acolo? Vă zic eu unde când vă apropiaţi. 5 minute vă răpesc.

Pantea: Bine. Bine.

Ghiţă: Şi vin eu cu ei la dumneavoastră.

Pantea: Bine, bine!

Ghiţă: Vă rog eu mult de tot!

Pantea: Deci la Băneasa acolo, da?

Ghiţă: La Băneasa acolo, da, şi bem o cafeluţă împreună. Dar cam când credeţi că ajungeţi, la ce oră?

Pantea: Păi, eu plec în 5 minute, la...

Ghiţă: Da.

Pantea: Deci să zic aşa, 12 jumate... la unu îmi termin treburile. La unu îmi termin treaba. Deci pe la unu, unu şi ceva, după ora unu.

Ghiţă: Deci la unu ne sunăm amândoi pe telefon.

Pantea: Unu, unu jumate, da?

Ghiţă: Vă mulţumesc mult mult de tot.

Pantea: Bine. La revedere!

Ghiţă: Să trăiţi! Sănătate!

Pantea: La revedere!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.