Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NOI TENSIUNI în coaliție: Ionuț Stroe anunță că PNL SE OPUNE taxării marilor averi

PNL PSD

Sună bine să taxezi bogăția, dar nu e un concurs „pentru a da bine la oameni”, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, care afirmă că nu agreează ideea introducerii taxei pe solidaritate.

„Apropo de introducerea acestei taxe de solidaritate, 1% la companiile cu cifră de peste 100 de milioane de lei, noi am spus foarte clar că nu ne dorim, ca liberali, să avem taxe noi. Eu unul vă spun, nu vorbesc în numele PNL-ului, încă nu s-a luat o decizie în acest moment, probabil se va lua în scurt timp, dar eu cred că 1% e o cifră mult prea mică, în raport cu nevoile pe care le avem în acest moment. De exemplu, rezolvarea în parte a problemei evaziunii ar aduce mult mai mulți bani la bugetul de stat și eu cred că 1% de exemplu din cifra de afaceri a companiilor cu peste 100 de milioane de lei ar fi mult mai util să fie lăsați acolo, în economie, în economia reală, pentru că poate sună bine să taxezi bogăția, dar aici chiar nu avem un concurs pentru a da bine în general la oameni, noi trebuie să rezolvăm probleme reale”, declară la RFI Ionuț Stroe, conform Mediafax.

El apreciază că acea conectare a caselor fiscale la sistemul ANAF poate avea rezultate mult mai bune decât taxa pe solidaritate. „Acea conectare a caselor de marcat la sistemul informatic poate recupera mult mai mulți bani la buget decât o asemenea măsură, care e una izolată, care îți asigură un venit foarte mic. De altfel, mă gândesc că noi taxe, tot timpul, noi, liberalii, ne-am bătut capul cu chestiunea asta, noi taxe ar determina oarecum pe cei care le plătesc să le evite”, conchide Stroe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.