Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noile sancţiuni americane, impuse Coreii de Nord, lovesc şi Rusia. Moscova reacţionează prompt

sua, coreea, rusia

Statele Unite au anunţat joi o nouă serie de sancţiuni împotriva furnizorilor programului de armament al Coreii de Nord, interzis de ONU, printre care figurează şi două societăţi şi un responsabil rus, informează AFP, care adaugă că Moscova a denunţat vineri noile măsuri adoptate de SUA, transmite şi

Ministerul de Finanţe al SUA a sancţionat şase companii şi trei indivizi "în replică la dezvoltarea în curs de către Coreea de Nord a armelor de distrugere în masă şi a încălcărilor continue a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite", se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

Sute de kilograme din DROGUL TERORIŞTILOR au ajuns în Franţa. Autorităţile sunt în alertă maximă

Kremlinul a calificat vineri drept "regretabilă" noua serie de sancţiuni impuse de Washington. Decizia "vine în continuarea liniei politice precedente (a administraţiei preşedintelui democrat Barack Obama - n.r.). Dincolo de regrete, această decizie nu merită nicio altă reacţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse. Aceste sancţiuni "sunt un factor care continuă să aibă un impact negativ asupra relaţiilor noastre bilaterale", a adăugat Peskov.

Sancţiunile constau în îngheţarea tuturor activelor entităţilor şi indivizilor vizaţi şi în interdicţia impusă americanilor de a face afaceri cu acestea. Sancţiunile vizează societatea rusă Ardis-Bearings şi pe directorul său, Igor Miciurin, care aprovizionează compania nord-coreeană Tangun, sancţionată şi în 2009 pentru implicarea sa în programele de înarmare ale Phenianului.

Societatea petrolieră rusă Independent Petroleum Company, care a livrat ţiţei şi produse petroliere în valoare de un milion de dolari Coreii de Nord, este deopotrivă vizată, precum şi una dintre filialele sale, AO NNK-Primornefteproduct.

Reacţia lui Nigel Farage după ce a aflat că este în vizorul FBI - VIDEO

Un reprezentant chinez al Koryo Bank şi al Koryo Credit Development Bank, Ri Song-hyok, a fost de asemenea sancţionat pentru că a înfiinţat mai multe societăţi-paravan care furnizau produse Coreii de Nord şi realizau tranzacţii financiare în numele Phenianului.

Celelalte societăţi sancţionate sunt Korea Computer Center (KCC), o companie publică nord-coreeană de tehnologie, care are mai multe birouri în străinătate, Songy Trading Company, care are legături cu armata nord-coreeană şi cu exporturile de cărbune, precum şi Korea Zinc Industrial Group, care exportă minerale, printre care şi zinc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.