Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noile sancţiuni impuse de SUA Iranului arată că oferta Washingtonului privind un dialog nu este una sinceră

sua iran

Noile sancţiuni impuse de SUA Iranului arată că oferta Washingtonului privind un dialog nu este una sinceră, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Iran, Abbas Mousavi, sâmbătă, relatează Reuters, potrivit news.ro.

„A fost nevoie să aşteptăm doar o săptămână pentru a se demonstra că propunerile pentru discuţii ale Americii au fost superficiale. Politica americană de presiune maximă este una înfrântă”, a afirmat Mousavi.

SUA au impus noi sancţiuni celei mai mari companii de petrol a Iranului pentru că aceasta ar susţine Gărzile Revoluţiei iraniene, o măsură luată pentru a priva forţele militare iraniene de venituri.

Preşedintele american Donald Trump a declarat mai devreme luna aceasta că ar fi dispus să discute cu Iranul.

Ministrul Apărării al Iranului, Amir Hatami, a făcut sâmbătă referire la prezenţa navelor americane de război în Orientul Mijlociu şi a declarat că duşmanilor Iranului le este frică de conflict din cauza puterii atât defensive cât şi ofensive a Teheranului, conform agenţiei ISNA.

Citește și: Steven Mnuchin: 'Dacă putem obține acordul potrivit, este extraordinar. Dacă nu, vom aplica noi tarife'

„Le este frică de orice fel de război sau conflict cu Iranul”, a afirmat el, notând şi că ofertele de discuţii ale SUA sunt false.

Statele Unite au informat că doresc să intensifice presiunea economică şi militară asupra Iranului din cauza programelor nucleare ale Teheranului precum şi din cauza susţinerii unor grupări militare din Siria, Irak, Liban şi Yemen.

Relaţiile americano-iraniene se află la cel mai scăzut nivel de când preşedintele Trump a decis, în urmă cu un an, să se retragă din Acordul de la Viena din 2015 vizând să limiteze programul nuclear, în schimbul unei ridicări a sancţiunilor impuse Teheranului, şi după restabilirea sancţiunilor economice americane impuse Iranului în noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.