Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noile troleibuze Solaris vor circula pe linia 61 a STB începând din luna februarie

adevarul.ro
autobuz hidrogen solaris

Noile troleibuze Solaris vor intra pe traseu din februarie, pe linia 61, pe axa Vest (Apusului) - Centru (Piața C.A. Rosetti), au anunțat luni reprezentanții Societății de Transport București (STB).

STB anunță că primele 12 troleibuze Solaris sunt deja în București, la depoul Bujoreni, iar alte 3 vor ajunge în această săptămână, potrivit mediafax.

De asemenea, a început instructajul șoferilor de către specialiștii Solaris, iar echipele tehnice STB și ale producătorului polonez pregătesc vehiculele pentru testele de anduranță.

„Odată cu sosirea noilor troleibuze, STB a intrat în etapa finală de modernizare a parcului auto. Avem astăzi o flotă nouă, performantă, care oferă confort și siguranță călătorilor din Capitală. Este pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, când transportul public bucureștean redevine o reală opțiune de mobilitate”, a declarat directorul general al STB SA, Daniel Istrate.

Noile troleibuze fac parte dintr-un lot de 100 de astfel de vehicule cumpărate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin fonduri europene nerambursabile.

Acestea au 12 metri și au podea complet coborâtă pe toată suprafaţa troleibuzului. De asemenea, acestea au o autonomie de minim 20 de ilometri, ceea ce înseamnă că se pot decupla - prin acționarea unui buton din cabina șoferului - de la sistemul de alimentare cu cabluri electrice și pot circula pe trasee neelectrificate.

„Troleibuzele Solaris intră în traseu din luna februarie, pe linia 61 - adică pe axa Vest (Apusului) - Centru (Piața C.A. Rosetti)”, au mai transmis reprezentanții STB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.