Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nominalizarea lui Gabriel Vlase ca director al SIE este considerată drept "cea mai potrivită propunere" de catre secretarul general PSD

Mediafax
TSD

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat vineri că nominalizarea lui Gabriel Vlase este cea mai bună propunere pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe.

Acesta a declarat cu ocazia participării la scoala de vară a TSD de la Neptun că "era nevoia ca cineva să preia această instituţie importantă pentru România".

"Ştim că de mai bine de un an şi jumătate nu avem director acolo. În ceasul al 12-lea, preşedintele a decis că era normal să-l nominalizeze. (...) Îl recomandă şi experienţa domniei sale, a fost şi vicepreşedinte şi respectiv preşedinte al Comisiei privind controlul SIE, are o activitate laborioasă parlamentară, în mod deosebit axată pe zona de siguranţă şi de apărare. Da, cred că, după părerea mea, Gabriel Vlase este cea mai potrivită propunere"

Marian Necșu consideră însă că ar fi trebuit se aiba loc o intalnire între Klaus Johanis și Gabriel Vlase.

"Mi-e greu să vă răspund la această întrebare. Cred că mai degrabă ar trebui să-i întrebaţi pe dumnealor. Cred că în mod normal ar fi trebuit să aibă o astfel de întâlnire, aşa cum sunt convins că domnul Vlase probabil că a avut o întâlnire şi cu preşedintele Liviu Dragnea".

El s-a arătat convins că a existat o discuţie între Gabriel Vlase şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. "Eu cred că atât timp cât domnul Vlase are susţinerea principalului partid din coaliţie, adică a PSD, din câte cunosc eu, probabil că nu cunosc foarte multe, nu este o propunere de refuzat nici din partea colegilor de la ALDE, sunt convins că domnul Vlase va avea suficiente voturi pentru a putea să obţină nominalizarea din partea Parlamentului", a adăugat Neacşu.

În privinţa calendarului, secretarul general al PSD a anunţat că marţi ar putea avea loc o şedinţă a plenului reunit al celor două Camere pe acest subiect.

"Cred că s-ar impune ca luni să aibă loc o şedinţă de Birouri permanente reunite - noi aveam oricum în program aşa ceva - (...) şi urmează să aibă loc audierea la Comisia de profil care va face un raport către plen şi probabil că marţi - că n-aş vrea să amestecăm evenimentele - să avem un plen reunit în care să se supună la vot această propunere, urmând ca în plenul reunit de miercuri să rămână problema prezentării de către doamna prim-ministru a situaţiei privind preşedinţia Consiliului European", a explicat el.

În opinia liderului social-democrat, preşedintele Klaus Iohannis a făcut "un gest de normalitate" prin nominalizarea unui membru PSD la şefia SIE.

"Eu aş considera şi aş taxa ca un gest de normalitate. Aşteptăm şi alte gesturi de normalitate din partea preşedintelui", a adăugat Neacşu, relatează agerpres

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.