Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nordul Turciei, afectat de inundaţii, la câteva zile după ce zonele din sud au fost devastate de incendii

basilica.ro
inundatii alba iulia

Inundaţii declanşate de cantităţile neobişnuite de precipitaţii au afectat miercuri coasta de nord a Turciei, dărâmând un pod şi lăsând mai multe sate fără curent electric, la scurt timp după ce regiunile sud-vestice au fost devastate de unele dintre cele mai grave incendii din istoria ţării, informează Reuters miercuri.

O persoană a murit după ce a suferit un infarct în provincia nordică Bartin, potrivit postului de televiziune turc TRT Haber, care a precizat că echipele de intervenţie caută o altă persoană dată dispărută.

Treisprezece persoane au fost rănite după ce un pod s-a prăbuşit în Bartin, iar o pană de curent a afectat 12 sate, a anunţat Agenţia turcă pentru situaţii de urgenţă (AFAD), informează Agerpres.

În provincia Sinop, situată la 240 de kilometri est de Bartin, o locuinţă s-a prăbuşit din cauza potopului, iar mai multe maşini au rămas blocate în mijlocul apelor, potrivit imaginilor Reuters.

AFAD a indicat că un spital a fost evacuat, iar unele drumuri din Sinop au fost închise, avertizând totodată că ploile abundente care au afectat regiunea vor continua.

Nordul Turciei este predispus la viituri în timpul verii, când ploile sunt deosebit de abundente.

Anul trecut, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor în această regiune.

Grupul interguvernamental de experţi privind schimbările climatice (IPCC) din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a tras săptămâna aceasta un semnal de alarmă potrivit căruia nivelurile de gaze cu efect de seră la nivel mondial sunt suficient de ridicate pentru a provoca perturbaţii climatice decenii la rând.

Încălzirea cu 1,1 grade Celsius deja înregistrată a fost suficientă pentru a dezlănţui vremea dezastruoasă, printre care şi incendiile din Turcia, Grecia şi Statele Unite, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.