Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia și Olanda, adversare în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin

www.agerpres.ro
Olanda handbal feminin

Norvegia și Olanda vor fi adversare în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin Germania, o reeditare a finalei ediției din 2015.

Norvegia, campioana mondială en titre, a surclasat cu 34-17 Rusia, campioana olimpică, în sferturi, în timp ce vicecampioana mondială Olanda a trecut de Cehia cu 30-26.

Norvegia și-a luat revanșa în fața rusoaicelor, victorioase cu 38-37 după prelungiri în semifinalele olimpice. Scandinavele aveau deja șapte goluri avans la pauză (15-8), iar în final diferența a fost de 17 goluri. Nora Moerk a marcat 9 goluri, Stine Oftedal 8, Veronica Kristiansen 5, Amanda Kurtovic (CSM București) 3 etc. Portarul Katrine Lunde, cu 16 mingi parate (55%), a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Kocetova (5 goluri) și Makeeva (4) s-au remarcat de la învinse, anunță Agerpres.

Citește și: Independiente a câştigat Copa Sudamericana

Olanda, vicecampioană europeană anul trecut și locul 4 la JO 2016, a condus Cehia cu 7-1, dar la pauză diferența de pe tabelă era de doar un gol, 17-16. Batavele conduceau tot la limită cu șase minute înainte de final, 27-26 (54), dar au marcat ultimele trei goluri ale meciului. MVP-ul echipei antrenate de Helle Thomsen (CSM București) a fost Lois Abbingh (ex-HCM Baia Mare), cu 14 goluri. Iveta Luzumova a reușit 11 goluri pentru Cehia, iar Marketa Jerabkova 7.

Semifinalele Norvegia — Olanda (18,30, ora României) și Franța — Suedia (21,30) vor avea loc vineri, iar finala și meciul pentru bronz sunt programate duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.