Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia și Olanda vor disputa finala Campionatului European din Suedia

minge handbal

Reprezentativa Norvegiei, campioana europeană și mondială en titre, va întâlni Olanda în finala Campionatului European - EURO 2016 - din Suedia, după ce a învins vicecampioana olimpică Franța cu scorul de 20-16 (11-9), vineri, la Goteborg, în a doua semifinală.

Franța a început mai bine și a condus, mai întâi la diferență de un gol, apoi cu 6-3 (11), însă nordicele au restabilit egalitatea, 7-7 (22), iar apoi au trecut în avantaj, 11-7 (27), după o serie incredibilă de șapte goluri.

Norvegia a condus la pauză cu 11-9, iar Franța a reușit egalarea în debutul reprizei secunde, 11-11 (34).

Scandinavele au avut 13-11 și 14-13, dar apoi Franța a întors scorul, 15-14 (46) și 16-15 (53). Finalul a fost dramatic, Norvegia desprinzându-se la 18-16 (56), a rămas în inferioritate numerică, dar echipa antrenată de Olivier Krumbholz a ratat de la 7 metri (Houette), prin Dembele, Ayglon și Niombla, iar Oftedal și Kurtovic au tranșat soarta partidei, câștigată de Norvegia cu 20-16. A fost un meci al portarilor, câștigat de Silje Solberg, cu un procentaj senzațional de 59% (13 mingi apărate), dar și franțuzoaicele Laura Glauser și Amandine Leynaud au avut procentaje excelente, 44% (8 mingi parate), respectiv 41% (7 mingi parate).

Cele mai bune marcatoare de la învingătoare au fost Nora Mork — 7 goluri, Marit Frafjord — 4, Veronica Kristiansen — 3, Emilie Arntzen — 3 etc. Din echipa Franței s-au evidențiat Alexandra Lacrabere — 6 goluri, Manon Houtette — 3, Marie-Paule Gnabouyou — 3. Laurisa Landre (SCM Craiova) a marcat un gol, Gnonsian Niombla (CSM București) un gol, iar Camille Ayglon (CSM București) nu a înscris, ca și vedeta Allison Pineau. În prima semifinală, Olanda a dispus cu 26-22 de Danemarca. Finala dintre Olanda și Norvegia se va juca duminică, de la ora 19,00 (ora României), fiind precedată de finala mică, Franța — Danemarca (16,30), conform Agerpres. România s-a clasat pe locul 5 la EURO 2016, după ce a dispus, vineri, în meci de clasament, de Germania, cu 23-22.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.