Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegianul Johannes Hoesflot Klaebo şi-a asigurat câştigarea Cupei Mondiale

gsp.ro
schi fond

Norvegianul Johannes Hoesflot Klaebo, care a câştigat marţi cursa de sprint (stilul liber) de la Tallinn, şi-a asigurat victoria în clasamentul general al Cupei Mondiale de schi fond, pentru a patra oară în cariera sa, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Klaebo a obţinut a 17-a sa victorie din acest sezon, cu timpul de 2min14sec35/100, fiind urmat la 2sec62/100 de francezul Lucas Chanavat şi la 3sec70/100 de conaţionalul său Even Northug, fratele celebrului Petter Northug.

În clasamentul Cupei Mondiale, Klaebo este lider detaşat cu 2.482 puncte şi nu mai poate fi ajuns până la finele sezonului de conaţionalul său Paal Golberg (2.061 puncte), care nu a concurat la Tallinn.

Klaebo, de nouă ori campion mondial şi de cinci ori campion olimpic, a mai câştigat Cupa Mondială în 2018, 2019 şi 2022.

În proba feminină de sprint, schioarea norvegiană Kristine Stavaas Skistad a obţinut a treia sa victorie consecutivă, învingându-le pe suedeza Jonna Sundling, campioana olimpică şi mondială, şi pe elveţianca Nadine Fahndrich.

Câştigătoarea Cupei Mondiale se va decide în finalele de la Lahti, din weekend-ul viitor, între liderul norvegian Tiril Udnes Weng şi americanca Jessica Diggins, ambele eliminate în sferturi de finală la Tallinn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.