Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou partid 'antisistem', pe ultima suta de metri

partid

Un nou partid este pe ultima suta de metri pana la finalizarea intrarii sale in existenta in mod oficial. Monica Macovei a anunţat duminică, la Zalău, că înfiinţarea partidului M10 se află în fază finală, actele pentru înregistrare urmând a fi depuse în această lună.

"În această lună (mai - n.r.) vom depune actele pentru înregistrarea partidului. Va fi un partid de centru dreapta, un partid pentru oameni, un partid antisistem (...). Antisistem înseamnă anti-clasă politică actuală, care ne fură de 25 de ani, toţi împreună şi un partid reformist în toate domeniile în care e nevoie, bazat pe oameni competenţi, pe oameni oneşti, pe oameni integri. Am făcut aşa un statul încât Comisia de integritate devine aproape cea mai importantă instituţie din partid şi analiză de competenţă a celor propuşi în diverse funcţii - în partid sau în funcţii publice. (...) Adică un partid normal, un partid cum ai în ţările în care nu se întâmplă ca în România, în care eşti mândru de parlamentul tău, eşti mândru de guvernul tău, eşti mândru de primarul tău şi aşa mai departe", a declarat, într-o conferinţă de presă, Monica Macovei.

Europarlamentarul a criticat modificările legislaţiei electorale, precizând că nu este normal ca un partid că poată fi înfiinţat cu doar trei membri, dar să se menţină pragul electoral de cinci la sută. În opinia sa, ar trebui chiar renunţat la pragul electoral sau acesta să fie de maxim trei la sută.

Monica Macovei nu este de acord nici cu alegerea primarilor din primul tur, respectiv cu alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consilierilor, pentru că astfel, în opinia sa, aleşii ar avea o reprezentativitate scăzută şi "baronii locali" vor rămâne în continuare în funcţie. Europarlamentarul a pledat pentru menţinerea a două tururi de scrutin la alegerile locale.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.