Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua criză a migraților - Erdogan se joacă cu focul, afirmă Bruno Le Maire

https://www.marianne.net
bruno le maire

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan "se joacă, din păcate, cu focul", deschizând frontierele ţării sale cu Europa pentru a lăsa să treacă migranţii care doresc să ajungă pe continent, a deplâns luni ministrul francez al finanţelor Bruno Le Maire, informează AFP potrivit Agerpres.

"Trebuie întâi să ne protejăm frontierele, pentru că este responsabilitatea Europei de a-şi proteja frontierele şi de a-i lăsa să intre aici doar pe cei pe care am decis să-i lăsam să intre", a afirmat ministrul pe France 2, întrebat cu privire la afluxul miilor de migranţi la frontiera turco-greacă.

Uniunea Europeană "trebuie de asemenea să dea dovadă de cea mai totală fermitate faţă de Turcia şi faţă de Erdogan care, în această privinţă, la fel ca asupra multor altor subiecte, se joacă, din păcate, cu focul", a adăugat el.

Preşedintele turc a declarat că "a deschis porţile" pentru migranţii care doresc să ajungă în Europa după uciderea a zeci de soldaţi turci în bombardamente aeriene ale regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad în nordul Siriei.

El a făcut astfel presiune asupra UE şi ţărilor membre ale NATO pentru a obţine sprijinul lor în operaţiunile sale militare în Siria, notează France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.