Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă decese după vaccinarea cu AstraZeneca în Franța: familiile victimelor au depus plăngeri pentru omor

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

Nouă decese și tot atâtea familii care așteaptă răspunsuri. Avocatul Étienne Boittin a fost angajat de nouă familii care ar dori să știe dacă vaccinul laboratorului suedezo-britanic AstraZeneca a cauzat sau nu decesul celor dragi care erau în perfectă stare de sănătate înainte de a primi o doză a serului împotriva Covid-19. „Plângerile au fost formulate pentru omor. Această încadrare ar putea fi dezvoltată”, declară Boittin pentru Europe 1.

Angajat în martie, după moartea a unui tânăr de 24 de ani, avocatul reprezintă acum familiile a nouă persoane decedate. „Niciunul nu a avut antecedente medicale în legătură cu apariția unei tromboze care s-a dovedit a fi fatală”, asigura el, scrie smartradio.ro.

Printre familiile pe care le va apăra se numără și cea a unui bărbat de 42 de ani, care a murit la Pleumeur-Bodou (Côtes-d´Armor) pe 22 martie, la nouă zile după vaccinare. „Avea o stare bună de sănătate, dar se afla în grupa de risc. Însă afecțiunea de care suferea nu avea legătură cu tromboza, care i-a fost fatală”, a indicat avocatul familiei la începutul lunii aprilie.

Complicații grave după administrarea vaccinului Pfizer

Dar avocatul nu reprezintă doar familiile care și-au pierdut un membru în urma vaccinării. În total, „circa cincisprezece dosare” au fost depuse la biroul lui Etienne Boittin pentru aceleași suspiciuni privind efectele adverse, fără a provoca neapărat moartea celor vaccinați. „Sunt în principal afecțiuni de natură vasculară sau neurologică”, explică avocatul.

După o suspendare de câteva zile, în martie, utilizarea vaccinului AstraZeneca este permisă din nou în Franța, dar numai pentru persoanele cu vârsta peste 55 de ani. Cele sub 55 de ani care au primit o primă doză a acestui vaccin ar trebui să facă rapelul cu Moderna sau Pfizer, conform recomandărilor stabilite de Înalta Autoritate pentru Sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.