Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă inculpaţi pentru plănuirea de atacuri la meciul de fotbal Albania-Israel din noiembrie 2016

dw.com
Balcani Kosovo Serbia Bosnia Albania Muntenegru Macedonia Croatia

Autorităţile din Kosovo au inculpat nouă kosovari care plănuiau atacuri la meciul de fotbal dintre Albania şi Israel din noiembrie 2016, de calificare la Cupa Mondială, a anunţat miercuri procuratura de la Pristina, transmite Reuters. Poliţia kosovară a arestat anul trecut 19 persoane suspectate de legături cu Statul Islamic şi de plănuirea unor atacuri în Kosovo şi în Albania.

Tot atunci, temându-se de atacuri, autorităţile albaneze au mutat meciul de calificare de pe 12 noiembrie din oraşul Shkoder (nord) pe un stadion din apropierea capitalei Tirana. Conform procurorilor, unii dintre cei inculpaţi au fost în contact cu Lavdrim Muhaxheri, un membru important al organizaţiei jihadiste şi autodeclarat 'comandant al albanezilor în Siria şi Irak', personaj de la care au primit ordine de a ataca.

Muhaxheri a fost ucis în Siria, au declarat săptămâna trecută pentru Reuters familia jihadistului şi poliţia. Grupul mai plănuia să comită atacuri pe teritoriul Kosovo împotriva unor instituţii locale şi internaţionale şi să cumpere arme cu bani primiţi de la Muhaxheri, spun procurorii. Kosovo, cu populaţie majoritară albaneză de religie musulmană, nu a înregistrat atacuri jihadiste pe teritoriul său, dar cel puţin 200 de persoane au fost arestate sau anchetate pentru infracţiuni având legătură cu Statul Islamic, anunţă Agerpres. În 2015, Kosovo a adoptat o lege care introduce pedepse de până la 15 de închisoare pentru orice persoană găsită vinovată că a luptat în conflicte în afara ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.