Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Marte Neagra incurcata de cazul Ponta. Modificarile la Codul Penal mai au de asteptat

codul penal

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor urma sa ia marti in dezbatere nu mai putin de 20 de propuneri legislative de modificare a Codului Penal. Aceste modificari controversate si criticate atat de o parte a opiniei publice, cat si de presedintele Klaus Iohannis vor trebui sa mai astepte.

Cazul Victor Ponta incurca planurile de modificare a Codului Penal. Deja ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputatilor pentru sedinta de marti a disparut de pe site-ul Camerei Deputatilor. Comisia va fi ocupata in urmatoarele doua saptamani, cel mult, cu dosarul lui Victor Ponta in care procurorii DNA cer incuviintarea urmaririi sale penale.

Ponta si avocatii acestuia nu pot consulta dosarul decat in cadrul Comisiei Juridice, iar aceste consultari pot fi indelungate in conditiile in care dosarul are peste 1000 de pagini.

Citeste si: Valeria Schelean (PNL): PNL a reușit să oprească o nouă Marți Neagră în Camera Deputaților

Totodata deputatii din Comisia Juridica trebuie sa consulte la randul lor dosarul si sa dezbata daca vor da un raport negativ sau pozitiv cererii de incuviintare a urmaririi penale a premierului Victor Ponta.

Printre proiectele de modificare a Codului Penal pe care presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu le accepta si ca nu le va promulga se numara:

- Proiectul senatorului PSD Serban Nicolae care propune pedepsirea cu până la 3 ani de închisoare a celor care dezvăluie informaţii din dosarele penale în curs de cercetare. Acest proiect a fost criticat si catalogat drept o incercare de a cenzura presa.

- Proiectul aceluias senator Serban Nicolae care prevede ca arestatii preventiv care n-au comis fapte cu violenta sa nu mai poarte catuse. Adica proiectul care scapa coruptii de catuse.

- Proiectul deputatului PSD Haralambie Vochitoiu care a initiat un proiect legislativ prin care hotararile instantelor penale devin executori numai după redactarea si motivarea hotararilor definitive. Expertii sustin ca acest proiect da posibilitatea infractorilor sa fuga, pentru ca redactarea si motivarea hotararilor poate dura cateva zile de la pronuntarea sentintei.

- Amendamentul "indicii temeinice" in loc de "suspiciuni rezonabile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.