Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean (PNL): PNL a reușit să oprească o nouă Marți Neagră în Camera Deputaților

valeria schelean

Partidul Național Liberal a reușit să oprească cea mai recentă încercare de a organiza în Parlament un puci anti-justiție, precum cel din Marțea Neagră, pus la cale de majoritatea guvernamentală. Mai precis, pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților de săptămâna viitoare urmau să se regăsească nu mai puțin de 20 de proiecte legislative care vizau modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Citește și: Codul Penal, sub asediu. 20 de proiecte de modificare într-o singură zi

În urma demersurilor membrilor PNL din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, ordinea de zi a fost retrasă de pe pagina de internet a instituției, urmând ca în cadrul ședinței Biroului Comisiei Juridice, din data de 8 iunie, ora 11.00, să fie discutată și adoptată o nouă ordine de zi. PNL a reușit să dejoace, astfel, planurile celor care doreau să saboteze, prin încercări politice și legislative, lupta anti-corupție.

Considerând că este de datoria noastră să ne opunem oricăror tentative de opri sau încetini lupta anti-corupție,membri PNL au înaintat o solicitare către Președintele Comisiei Juridice, d-nul Bogdan Ciucă, prin care i se punea acestuia în vedere faptul că, potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, mai exact potrivit art. 47  lit. a), doar biroul  fiecărei comisii poate propune ordinea de zi, solicitându-i-se convocarea Biroului Comisiei Juridice, pentru ca acest for să stabilească ordinea de zi a ședinței Comisiei juridice de marți. Demersul reprezentanților PNL a fost întemeiat pe dispozițiile art. 48, lit. c) din Regulament, care prevăd că președintele comisiei are ca atribuție convocarea biroului acesteia.

Parlamentarii PNL rămân consecvenți în susținerea luptei anti-corupție și vor depune toate demersurile posibile pentru a sprijini aceste acțiuni de orice posibile sabotaje politice sau legislative venite din partea reprezentanților coaliției de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.