Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua urare a primarilor: 'Ne bucurăm că suntem sănătoși și liberi'

facebook.com
gabriela firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat luni, la Adunarea generală a primarilor de municipii, că noua urare între edili este „ne bucurăm că suntem sănătoşi şi liberi”, ceea ce nu este „o normă de normalitate”, în condiţiile în care aleşii locali trebuie să dea socoteală politic doar în faţa celor care i-au votat.

Ministrul Justiţiei, noi precizări despre DEMISIA lui Kovesi

"Se spune ca primarul semneaza ca primarul. Ceea ce este complet incorect, caci cel care se afla in fruntea unei primarii investeste cu putere administrativa documentele intocmite de aparatul de specialitate. In mandatul meu de senator am incercat schimbarea acestei perceptii gresite, printr-o initiativa legislativa care modifica legea 215/2001 privind administratia publica locala. Pe multi dintre dumneavoastra, primarii prezenti aici, v-am avut parteneri in acest demers important pentru debirocratizarea si profesionalizarea administratiei publice locale, care degreveaza primarii in cazul semnarii unor documente a caror verificare necesita pregatire avansata in anumite domenii. Acest proiect de lege prevedea ca primarii vor putea sa isi delege din atributii viceprimarului, secretarului, conducatorilor departamentelor functionale sau personalului din aparatul de specialitate, precum si conducatorilor institutiilor si serviciilor publice de interes local, in functie de competentele care le revin in domeniile respective. Stim cu totii, cei prezenti aici, ca a fi primar este un domeniu dificil, complex si riscant. M-am intalnit cu multi dintre dumneavoastra inainte de inceperea acestei dezbateri si salutul dintre primari a devenit: „Ne bucuram ca suntem sanatosi si liberi!” Acest lucru nu este o forma de normalitate, primarii trebuie sa raspunda in fara cetatenilor, insa ce se intampla in unele cazuri nu mai tine de democratie" a declarat Gabriela Firea.

Băsescu APRINDE scandalul partidelor de tenis la nivel înalt: Unde aveau loc întâlnirile

In acelasi timp, Primarul General al Capitalei a aratat ca, in decursul celor 8 luni care au trecut de la preluarea mandatului, a lucrat impreuna cu cei 6 primari de sector, ca o echipa puternica, in slujba cetatenilor. Este pentru prima oara cand Bucurestiul are in totalitate o echipa de primari ai PSD, iar Gabriela Firea a subliniat necesitatea urgentarii unei Legi a Capitalei, document care va duce la constituirea unei Zone metropolitane bine definite, care se va dezvolta sinergic, ceea ce va usura rezolvarea unor probleme vitale: traficul, transportul in comun, sistemul sanitar, sistemul de invatamant, poluarea, colectarea deseurilor.

In final, Gabriela Firea a adresat un mesaj tuturor primarilor prezenti la eveniment: "Stiu ca cel mai dificil lucru pentru un primar este sa faca fata unor critici nejustificate, unor incercari de intimidare. Este momentul sa nu ne mai temem de faptul ca vom fi criticati atunci cand luam decizia sa facem ceva in premiera pentru comunitate, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Va dau exemplul PMB care a decis saptamana trecuta sa preia in administrare Arena Nationala, asta dupa ce a platit ani de zile 2 milioane de euro unui operator. Prin aceasta preluare, PMB va plati de acum inainte jumatate din aceasta suma. Vom demonstra ca ceea ce parea de neatins, nu este deloc asa, iar cetatenii vor avea numai de castigat. Va indemn asadar, stimati colegi, sa transformam teama de critici, atunci cand dorim sa introducem ceva nou, in curaj pentru aplicarea unor decizii care vor aduce lucruri bune pentru cetatenii care asteapta de la noi sa punem in aplicare promisiunile facute in campanie, pentru o viata mai buna."

La lucrarile Adunarii Generale a AMR au participat Presedintele Senatului, domnul Calin Popescu-Tariceanu, Presedintele Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, Prim-ministrul Romaniei, domnul Sorin Grindeanu, Viceprim-ministrul, Ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), doamna Sevil Shhaideh, Viceprim- ministrul, Ministrul Mediului, domnul Daniel Constantin, precum si alti membri ai Guvernului Romaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.