Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă consultă publicul cu privire la o potențială monedă digitală

flags
Noua Zeelanda

Banca Națională din Noua Zeelandă declară că o monedă digitală ar putea fi o „soluție” la reducerea continuă a utilizării numerarului și că se va uita mai atent la utilizarea criptomonedelor.

Banca va deschide consultări publice cu privire la o monedă digitală (CBDC) și apariția de noi forme digitale de bani, inclusiv a unor monede stabile.

Într-un anunț din 7 iulie, Banca de Rezervă a dezvăluit că va lansa un set de „bani în numerar pentru feedback, din august până în noiembrie”, care se bazează pe consultările „Viitorul numerarului” din 2019.

Banca „va introduce și va căuta feedback” cu privire la criptomonede, care vor analiza potențialul unei CBDC „să funcționeze alături de numerar ca bani susținuți de guvern”, împreună cu probleme nespecificate care apar din inovațiile în domeniul banilor și tehnologiei de plată , inclusiv criptomonede precum Bitcoin și alte criptomonede.

Banca Națională a NZ pare să fie deschisă la deschiderea unui CBDC, dar a subliniat că este necesară o abordare măsurată și prudentă.

Asistentul guvernator Christian Hawkesby a declarat, în octombrie 2020, că banca nu are „niciun plan iminent” de a implementa un CBDC , menționând că „pentru a emite valută care să răspundă nevoilor publicului, trebuie să adoptăm o abordare nouă și holistică. Recunoaștem că este mult de lucru. ”

În cel mai recent anunț legat de CBDC, Hawkesby notează că:

„Potențialul unei monede digitale a băncii centrale care să contribuie la soluționarea unora dintre dezavantajele reducerii consumului fizic de bani și a serviciilor este ceva ce dorim să explorăm pentru Noua Zeelandă.”

„Un CBDC, similar cu numerarul digital, ar putea face parte din soluție, dar trebuie să testăm evaluarea problemelor și abordarea propusă înainte de a dezvolta orice propunere fermă”, a adăugat el.

Adjunctul guvernatorului a declarat că, în ciuda numărului în scădere al neo-zeelandezilor care folosesc numerar, este încă „apreciat pe scară largă, deoarece asigură incluziunea” și oferă cetățenilor „autonomie și alegere în modul în care plătesc și economisesc”.

"Clienții cu caracter personal și cu amănuntul se luptă cu pierderea numerarului și a serviciilor bancare în persoană, în ciuda eforturilor băncilor de a le ajuta să se adapteze", a adăugat el.

În legătură cu aceasta, fondul de pensii din Noua Zeelandă ar fi investit 5% în bitcoin.

Cu toate acestea, Hawkesby a menționat că plățile digitale sunt opțiunea preferată pentru majoritatea neo-zeelandezilor și că „sarcina băncii este de a se asigura că aceste tranziții funcționează pentru toți neo-zeelandezii”:

„Știm, de asemenea, că formele digitale de plată sunt modalitatea preferată de plată pentru majoritatea dintre noi și că viitorul va presupune, fără îndoială, mai puțini bani”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.