Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă va păstra vineri două minute de reculegere şi va redifuza pe staţiile publice de radio şi televiziune chemarea la rugăciune

Radio NZ
Christchurch politia noua zeelanda

Noua Zeelandă va păstra vineri, în memoria victimelor atacului asupra moscheilor, două minute de reculegere şi va redifuza pe staţiile publice de radio şi televiziune chemarea la rugăciune, a anunţat miercuri premierul Jacinda Ardern, citată de EFE potrivit Agerpres.

Acţiunea va avea loc la împlinirea unei săptămâni de la atacul comis de Brenton Tarrant, un australian de 28 de ani, asupra a două moschei din Christchurch, atac soldat cu 50 de morţi şi 50 de răniţi.

"Dorim să ne arătăm sprijinul pentru comunitatea musulmană în ce priveşte revenirea ei în moschei, în special vineri", a spus Ardern, într-o conferinţă de presă.

În acest sens, a precizat premierul, vom păstra două minute de reculegere vineri. "De asemenea vom redifuza la nivel naţional, prin intermediul TVNZ şi Radio New Zealand, chemarea la rugăciune", a adăugat Ardern, la finalul unei vizite la Christchurch.

Ea a indicat că, pe timpul zilei, s-a întâlnit cu rude şi membri ai comunităţii musulmane pentru a discuta despre organizarea unui eveniment public de comemorare a victimelor, care va avea loc în oraş la o dată ce va fi stabilită.

Întrebată despre posibilele represalii anunţate de gruparea teroristă Stat Islamic, premierul neo-zeelandez a răspuns că comunitatea musulmană locală i-a arătat dorinţa sa "copleşitoare" pentru justiţie.

"Ceea ce am auzit de la comunitatea musulmană este respingerea extremismului, violenţei şi a urii, de oriunde ar veni", a spus Ardern.

În faţa Parlamentului reunit marţi în cadrul unei sesiuni speciale, premierul neo-zeelandez a declarat că autorul atentatului va fi supus legii "în toată rigoarea acesteia".

Premierul Jacinda Ardern a adresat musulmanilor un puternic mesaj de solidaritate şi a promis că nu va mai pronunţa niciodată numele atentatorului, extremistul australian care a difuzat în direct imagini ale atacului său pe reţelele de socializare şi a publicat în prealabil un manifest rasist.

"Prin acest act terorist, a urmărit multe lucruri, dar unul dintre acestea a fost notorietatea", a susţinut Ardern. "De aceea nu mă veţi auzi niciodată pronunţându-i numele. Este un terorist, un criminal, un extremist. Când voi vorbi despre el nu îi voi pronunţa numele", a explicat premierul, implorând audienţa parlamentară să pronunţe mai degrabă numele victimelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.