Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul acord de Brexit convenit între Londra şi Bruxelles dă marele test în Scoția: Curtea de Sesiune din Edinburgh verifică legalitatea acordului

castelul-edinburgh-scotia

Curtea de Sesiune din Edinburgh, cea mai înaltă instanţă judiciară din Scoţia, va examina vineri dacă noul acord privind Brexitul convenit între Londra şi Bruxelles îndeplineşte condiţiile de legalitate, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

O plângere în acest sens a fost înaintată în procedură de urgenţă de fondatorul asociaţiei 'The Good Law Project', Jo Maugham, ce se opune ieşirii Regatului Unit din UE. Acest reclamant susţine că noul acord privind Brexitul contravine legislaţiei fiscale în vigoare.

Citește și: Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’

Acordul convenit între Londra şi Bruxelles prevede că Irlanda de Nord va rămâne aliniată anumitor norme ale pieţei unice europene, însă în interiorul vamal britanic, pentru a se evita reapariţia unei frontiere între Irlanda şi Irlanda de Nord şi a menţine Acordul de pace din Vinerea Mare.

Dar Jo Maugham invocă în plângerea sa secţiunea 55 a legii taxării comerţul transfrontalier din anul 2018, care prevede că Irlanda de Nord nu poate avea reguli vamale diferite faţă de restul Regatului Unit, pentru ''a apăra integritatea constituţională a Regatului Unit şi a salvgarda Uniunea în viitor''.

Obiectivul plângerii sale este de a împiedica parlamentul de la Londra să se pronunţe prin vot asupra acestui acord, la şedinţa extraordinară a legislativului britanic convocată pentru sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.