Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ambasador al Statelor Unite în Israel şi-a preluat mandatul

sua steag

Noul ambasador al Statelor Unite în Israel, Jack Lew, a sosit vineri pentru a-şi prelua postul care a rămas vacant timp de câteva luni, în momentul în care războiul dintre Israel şi gruparea Hamas continuă în Fâşia Gaza, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Jack Lew, care a depus jurământul joi, s-a aflat la bordul avionului care l-a adus vineri pe şeful diplomaţiei americane Antony Blinken în vizită în Israel, potrivit unui jurnalist AFP.

Jack Lew trebuie să-şi prezinte scrisorile de acreditare în următoarele zile preşedintelui israelian Isaac Herzog.

Statele Unite nu au mai avut un ambasador în Israel din iulie, după plecarea lui Thomas Nides.

Evreu ortodox, Jacob (cunoscut sub numele de "Jack") Lew, în vârstă de 68 de ani şi absolvent al Universităţii Harvard, a ocupat funcţia de secretar al Trezoreriei din 2013 până în 2017, în timpul administraţiei Barack Obama.

El este un obişnuit în lumea politică de la Washington, unde şi-a câştigat reputaţia de a fi un "negociator" cu experienţă.

Principalul susţinător al Israelului, atât politic, cât şi militar, Statele Unite şi-au arătat constant sprijinul după atacul sângeros lansat de Hamas pe 7 octombrie asupra teritoriului israelian.

În cea de-a 28-a zi a conflictului dintre Israel şi Hamas, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken intenţionează, la Tel Aviv, să facă presiuni asupra Israelului pentru a asigura protecţia civililor palestinieni prinşi în războiul împotriva Hamas din Fâşia Gaza.

În timpul administraţiei Donald Trump, Statele Unite au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului şi şi-au transferat ambasada de la Tel Aviv în Oraşul Sfânt, împotriva consensului internaţional şi spre marea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.