Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul CFO al grupului Superbet, Sean Wilkins a fost recrutat de la Big Bus Tours

Fanatik
Superbet

Britanicul Sean Wilkins s-a alăturat, din februarie anul acesta, Grupului Superbet din poziția de director financiar al întregului grup. Venirea lui Wilkins face parte dintr-un nou val de recrutări pe care cel mai mare operator de pariuri sportive din România îl face, val început în toamnă prin atragerea unor manageri internaționali din companii precum Mars, Olx, McKinsey sau Adobe, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Cu o vastă experiență financiară internațională, Sean Wilkins a construit și condus echipe în mai multe geografii și industrii. A fost de asemenea implicat în tranzacții și expansiuni internaționale ca CFO pentru companii precum O2, Tesco sau Domino’s Pizza. Wilkins are și experiența colaborării atât cu antreprenori, cât și cu fonduri de investiții – înainte să se alăture grupului Superbet, a ocupat poziția de CFO al Big Bus Tours, una dintre cele mai mari afaceri de turism din lume, controlată de un fond de investiții.

“Mă simt privilegiat să mă alătur unui business care a crescut atât de accelerat și solid. Am găsit o echipă ambițioasă, de talie globală care are toate resursele necesare pentru a-și duce planul la bun sfârșit. Din februarie, am devenit parte a acestui plan”, a declarat Sean Wilkins.

La Superbet, Wilkins găsește deja coagulată o echipă de finanțiști pe care îi va coordona în cel mai ambițios desant internațional al unei companii românești – de a ajunge să fie prezentă în orice piață pe care pariurile sportive și jocurile de noroc sunt reglementate, potrivit recentei declarații pentru Bloomberg a CEO-ului, Johnny Hartnett.

Printre alții, Wilkins va lucra direct cu Cristian Radu, unul dintre cei mai experimentați avocați români în domeniul fuziunilor și achizițiilor, care s-a alăturat din toamna anului 2020 ca General Counsel. Dar și cu Adrian Comăneci care ocupă funcția de Group Commercial Finance Director din octombrie 2021, după ce a plecat din funcția de CFO al Mars pentru Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia şi Finlanda.

După 2019, de la intrarea fondului american de investiții Blackstone în acționariatul grupului Superbet, componenta financiară și cea tehnologică au devenit zone cheie în modelul de business al Superbet, care în prezent este compania cu cele mai ambițioase ținte în afara țării – extinderea în curând în Canada și în Europa, iar pe termen lung în SUA și în Asia, informează Financial Intelligence.

De amintit că în vara lui 2021, Grupul Superbet a făcut cea mai mare tranzacție a unei companii românești în afara țării, achiziționând integral compania belgiană Napoleon Sports & Casino, al treilea jucător de pe piața de profil din Belgia.

Piața din România rămâne cea mai importantă pentru grupul Superbet, cofondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic, care deține în continuare pachetul majoritar și poziția de Executive Chairman al Grupului.

“Dacă în 2019, aproape 99% din business se derula în România, după achiziția Napoleon din vara aceasta, am ajuns la un raport de 60% România, 40% extern. La final de 2022, mă aștept să inversăm, astfel că 60% din businessul grupului se va desfășura în afara țării”, aprecia Dragic, la finalul anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.