Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul Cod Penal blochează instanţele! Judecător la procesul lui Popoviciu: "Nu am după ce judeca"

codul-penal

În timpul judecării dosarului privind fapte de corupţie în legătură cu tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice, în care au fost trimise în judecată 11 persoane, judecătorul Ion Tudoran a intervenit şi l-a oprit pe unul dintre avocaţi, care voia să citeze un articol dintr-unul din noile coduri în materie penală.

Judecătorul l-a întrebat pe avocat ce editură a tipărit codurile din care se pregătea să citeze, informează mediafax.ro. După ce avocatul i-a răspuns, judecătorul a intrat într-un dialog cu avocatul pe tema noilor coduri, referitor la faptul că Ministerul Justiţiei nu şi-ar fi îndeplinit sarcina de a pune la dispoziţie magistraţilor versiuni oficiale ale noilor coduri:

Judecător: Nu am după ce judeca, pentru că ministerul trebuia să-mi dea cartea.

Avocat: Domnule preşedinte… păi nu v-au dat?

Judecător: Cartea trebuie să fie oficială… Nu ştiu dacă-i bună sau rea, dar trebuie să o am. Or eu nu o am.

Avocat: … păi în această situaţie să acordaţi un alt termen.

Judecător: …adică să citesc…

Avocat: Nu ştiu…

Judecător: Eu nu am cumpărat-o, mă aşteptam să-mi fie trimisă oficial. Am primit până la urmă, dar nu ştiu dacă editura asta e serioasă. Mă aşteptam ca Ministerul Justiţiei să facă asta… Noi suntem autoritate, ei sunt puteri… şi nici măcar asta nu au făcut.

Avocat: … să acordaţi termen până vi se distribuie oficial noul cod.

Judecător: Dumneavoastră citiţi dintr-o carte pe care aţi cumpărat-o. Eu nu ştiu de la ce edituri citiţi dumneavoastră… Eu aşa aş fi început în locul dumneavoastră, întrebându-mă dacă am sau nu cartea, adică ca să apuc să citesc… Dumneavoastră aveţi un meci cu doamna procuror.

Avocat:… da, domnule preşedinte.“

În 21 decembrie 2012, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe Gabriel “Puiu” Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi dare de mită, pe Ilie Cornel Şerban, fost director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, şi pe Petru Daniel Pitcovici, fost şef al Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, ambii fiind acuzaţi de complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Ioan Niculae Alecu, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMV) la data comiterii faptelor, Ştefan Diaconescu, fost secretar ştiinţific şi rector în cadrul USAMV Bucureşti, ambii pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, şi pe Andrei Mihai Bejinaru, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată 

Procurorii i-au mai trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice pe Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al Capitalei şi preşedinte al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000, Gabriel Răsvan Toader, fost secretar la Prefectura Capitalei şi membru al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000, Ioan Todiraş, fost viceprimar al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, Lizeta Minea, fost secretar la Primăria sector 1 şi membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 şi Gheorghe Petrulian, fost şef OCOOTA (Oficiu de Cadastru) Bucureşti şi membru al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.