Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul coronavirus a ajuns în Iran - Măsuri extreme la Qom după ce două persoane au murit

Facebook
coronavirus

Autoritățile iraniene implementează măsuri de urgenţă în Qom în contextul posibilei propagări a coronavirusului după ce doi bărbaţi infectaţi au murit, a anunţat joi agenţia de presă IRNA, preluată de dpa, potrivit Agerpres.

Ministerul iranian al Sănătăţii a închis toate şcolile şi universităţile din Qom, potrivit informaţiilor.

Celor 1,2 milioane de locuitori ai oraşului li s-a cerut să evite contactul fizic care nu este absolut necesar, precum strângerea de mână sau sărutul.

Ministerul iranian al Sănătăţii a trimis echipe de experţi în Qom şi membrii familiilor celor decedaţi au fost testaţi pentru noul coronavirus Covid-19.

Citește și: Klaus Iohannis, discuții pe bugetul UE la Bruxelles - Mesajul președintelui în cadrul reuniunii Consiliului European

Cei doi bărbaţi din Iran au murit de afecţiune respiratorie cauzată de coronavirus, au confirmat Ministerul Sănătăţii şi Facultatea de Medicină din Qom.

Ambii erau bărbaţi în vârstă care s-au prezentat la spital cu probleme respiratorii la începutul săptămânii. Ambii au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19, devenind primele cazuri înregistrate în Iran.

Potrivit autorităţilor, niciunul dintre cei doi bărbaţi nu a călătorit recent în străinătate şi nici măcar în afara oraşului Qom, oraş sfânt al musulmanilor şiiţi, aflat la circa 140 de kilometri la sud de Teheran. De asemenea, ei nu au intrat în contact cu turişti chinezi.

Cu toate acestea, ambii bărbaţi aveau boli preexistente, după ce au fost expuşi unor atacuri chimice în timpul războiului dintre Iran şi Irak, au precizat oficiali iranieni.

Pe reţelele sociale se făceau numeroase speculaţii cu privire la persoanele cu care ar fi putut intra în contact cei doi bărbaţi şi despre cât de răspândit ar putea fi acest nou virus. Trei noi cazuri de infectare au fost anunţate joi de autorităţi.

Postul de radio de stat al Iranului i-a asigurat pe cetăţeni că situaţia este sub control.

Ministerul de Interne al Iranului a convocat o reuniune de urgenţă.

Potrivit observatorilor, alegerile parlamentare programate să aibă loc vineri în Iran s-ar putea confrunta cu o prezenţă mai scăzută decât era prevăzut, din cauza temerilor privind coronavirusul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.