Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul criteriu pentru a face pușcărie în Turcia: Aproape 600 de persoane au ajuns după gratii

justitie turcia

Turcia a reţinut până acum 573 de persoane pentru că au postat pe reţelele sociale sau au protestat cu privire la ofensiva militară a turcilor din Siria, se arată într-un comunicat al guvernului turc, citat de Reuters.

Măsurile de represiune, care au ajuns şi la Asociaţia Naţională a Medicilor, reprezintă motive de îngrijorare în ceea ce priveşte dreptul la liberă exprimare în regimul lui Recep Tayyip Erdogan, cel care i-a numit pe opozanţii intervenţiei militare „trădători”, scrie news.ro.

Citește și: Analiză LA SÂNGE a ministrului Olguța Vasilescu! Cum i-a ajutat pe pensionari – Adevărul despre Legea pensiilor

Turcia a lansat luna trecută o ofensivă militară atât la sol cât şi aeriană împotriva miliţiei kurde din regiunea Afrin a Siriei. Autorităţile au avertizat populaţia în repetate rânduri că cei care se vor opune acţiunii, o vor critica sau o vor prezenta greşit vor fi urmăriţi penal.

„De la începutul operaţiunii militare, 449 de persoane au fost reţinute pentru că au făcut propagandă teroristă pe reţelele sociale şi 124 de oameni au fost reţinuţi pentru că au participat la proteste”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Citește și: O nouă ORDONANȚĂ de URGENȚĂ a Guvernului Dăncilă! Cine beneficiază de ea

Operaţiunea este susţinută în general de mass media din Turcia şi de majoritatea partidelor politice cu excepţia opoziţiei pro-Kurde.

Săptămâna trecută, un procuror a dispus arestarea a 11 membri ai Asociaţiei Medicale a Turciei, inclusiv a preşedintelui, după ce organizaţia a criticat incursiunea militară spunând: „Nu războiului, vrem pace imediat”.

Citește și: Și-ar dori-o mulți români! Ce pensie încasează fostul președinte Emil Constantinescu

Preşedintele Erdogan i-a numit pe membrii organizaţiei trădători. Toţii medicii au fost eliberaţi pe cauţiune, conform unei postări a asociaţiei de pe Twitter. Ordine de reţinere au fost emise, de asemenea, pe numele a 13 persoane care i-au susţinut pe medici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.