Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul CSM începe în forță: Noi președinți la Tribunalul București și la Secția penală a ÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
csm consiliul superior al magistraturii

Secţia pentru judecători a CSM a decis, joi, numirea mai multor magistraţi în funcţii de conducere. Astfel, Rîşnoveanu Gabriela-Mihaela a fost delegată în funcţia de preşedinte al Tribunalului Bucureşti, iar Elena Blidaru Mateescu, preşedinte al Secţiei a VII-a civile la aceeaşi instanţă, notează news.ro.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea doamnei judecător cu grad profesional de curte de apel Elena Blidaru Mateescu în funcţia de preşedinte al Secţiei a VII-a civile a Tribunalului Bucureşti, pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 13.01.2023”, a transmis, joi, CSM.

Decizia a fost luată în unanimitate.

De asemenea, Secţia pentru judecători a decis delegarea judecătorului Andrei-Claudiu Rus în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 13.01.2023.

Delegarea este valabilă până la revenirea titularului pe post, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

”Delegarea în funcţia de preşedinte al Tribunalului Bucureşti a doamnei judecător cu grad profesional de curte de apel Rîşnoveanu Gabriela-Mihaela, vicepreşedintele Tribunalului Bucureşti, începând cu data de 13.01.2023, până la revenirea titularului pe post, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”, este o altă decizie luată de magistraţi.

Judecătorii au avut, pe ordinea de zi a şedinţei de joi, mai multe delegări în funcţii de conducere, fiind vizate mai multe instanţe din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.